Štěpán Křeček: Dnes se přepisuje historie. Největší burzu světa povede žena

25.05.2018 13:58

„Ženy na burze jsou spíše vzácností. Přesto se dnes prezidentkou největší burzy světa stala Stacey Cunningham. Zbořila tak umělou bariéru, která trvala neuvěřitelných 226 let,“ říká hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: Dnes se přepisuje historie. Největší burzu světa povede žena
Foto: BH Securities
Popisek: Štěpán Křeček, hlavní ekonom BH Securities

Novou prezidentkou Newyourské akciové burzy (NYSE) se stala dosavadní provozní ředitelka Stacey Cunningham. NYSE je největší burzou cenných papírů na světě, která vznikla již v roce 1792. V době vzniku burzy na ni ženy měly zakázaný vstup. Dnes po 226 let slavnou Wall street ovládne žena a padne tak jedna z nepsaných bariér investičního světa.

Stacey Cunningham je představitelkou nové generace investorů. Její kariéra na burze započala v roce 1994 ještě při studiu na vysoké škole, kde se věnovala průmyslovému inženýrství. V roce 2005 se Stacey Cunningham z burzy stáhla, udělala si kulinářský kurz a věnovala se vaření. Již v roce 2007 se vrátila na burzu a zaměřila se na technologický Nasdaq. Od roku 2012 pak opět pracovala na Newyourské akciové burze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…