Svatopluk Otava: „Diskuzi“ ve stylu vylučováním ze strany uznává ODS, ČSSD i KSČM

12.11.2019 10:53

Svazáci Petra Fialy (ODS) se zbavili konkurenčního oponeneta Václava Klause ml. vyhazovem. Svazáci Jana Hamáčka (ČSSD) to zkusili s Jaroslavem Foldynou také, ale zatím to nevyšlo. Zkusí to jistě znova. Svazáci Vojtěcha Filipa mají bohaté zkušenosti a umějíto vzít více od podlahy. Hned v základních organizacích.

Svatopluk Otava: „Diskuzi“ ve stylu vylučováním ze strany uznává ODS, ČSSD i KSČM
Foto: archiv Svatopluka Otavy
Popisek: Svatopluk Otava

Jak na sobotním sněmování Aliance národních sil prozradil (bývalý) komunista Zbyněk Cincibuch, rodná strana (dnes KSČM) jej vyloučila. Důvodem měl být zločin pana Cincibucha, jenž v posledních eurovolbách podpořil vlasteneckou ANS ze zhola nevolitelného místa (č. 13 tehdejší kandidátky) osobní účastí. Ano, také kandidoval. Trest byl rychlý a nekompromisní. Vyhozen.

Zbyněk Cincibuch se vnitřně cítí stále stoupencem komunistických myšlenek („Jsem komouš“, zahájil svou účast na setkání coby reprezentant Klubu čekého pohraničí.) Berte – neberte. Starý komunista se tek cítí stejně, jako se cítí být Čechem.

Vyloučený Zbyněk Cincibuch

A zatímco to první cítění by mu asi polticky docela prošlo u party kapitalistů s rudými knížkami, co věrně stočení u nohou šéfa Babiše hlídají jeho parlamentní většinu, to druhé jej stálo členství ve straně, jejíž vedení ohlupuje zbytek členstva i voličstva občasnými mediálními výstupy, ale praktické iniciativy (třeba podporu Klubu českého pohraničí nebo Aliance národních sil) nekompromisně trestá.

Za svého člena se marně stavěla jednohlasně jeho základní organizace. Jejich okresně-krajská šéfová (čert se vyznej v jejich webových stránkách, nesrozumitelných a tajemných, jako hrad v Karpatech), svazačka Mgr. Dana Lysáková rozhodla jednoznačně. Cincibucha vykopnout! Milý příklad, jak dnes komunisté ctí vnitrostranickou demokracii, když jedna svazačka zavelí a základní členstvo je v zádeli.

Zbyněk Cincibuch říká, že nad soudružkou Lysákovou drží osobně ochrannou ruku soudruh svazák a kapitalista Vojtěch Filip osobně. A ono to do sebe zapadá. Neoliberální multikulturalismus je jen převlečný bývalý internacionalismus. Snad jen s tím rozdílem, že zmiňovaný internacionalismus nebyl tak očividně rasisticky zaměřený proti bílým Evropanům.

Holt, komunisté umí jít s dobou. A kdeže mizí jejich voliči? A členstvo?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.