Světový den pro fair trade je tu již za měsíc

17.04.2017 20:59

13. května oslavíme Světový den pro fair trade. Je to den, kdy máme příležitost si uvědomit, že jídlo na našem stole a čaj a káva pochází od farmářů, kteří velmi tvrdě pracují, aby je pro nás vypěstovali. A přestože tvrdě pracují, nedostávají spravedlivě zaplaceno.

Světový den pro fair trade je tu již za měsíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brambory, ilustrační foto

Při této příležitosti Fairtrade Česko a Slovensko spouští již druhý ročník kampaně Fandíme Fairtrade, do které se zapojí téměř 350 kaváren, hotelů a restaurací v České republice a na Slovensku. 
 
Cílem kampaně je zapojit co nejvíce společností, které povzbudí své zákazníky, aby nakupovali fairtradové výrobky, a poskytnou jim informace o tom, jak Fairtrade mění životy. Tato kampaň se zaměřuje především na segment trhu HORECA, tedy hotely, restaurace, kavárny a cukrárny. 
V České republice byla poprvé kampaň Fandíme Fairtrade realizována loni, letos se připravuje i na Slovensku. V loňském roce se zapojilo cca 210 provozoven, například OMV Česká republika, Tchibo Praha nebo Segafredo Zannetti. 
 
„Tento rok očekáváme až 270 provozoven v České republice a 70 na Slovensku. Z našich největších partnerů budou participovat OMV Česká republika, OMV Slovensko, Tchibo Praha, Tchibo Slovensko, Pfanner, Segafredo Zanetti, MIKO káva a Tchibo Coffee Service“, říká Gabriela Kozlová, vedoucí marketingu a obchodu ve Fairtrade Česko a Slovensko. 
 
V rámci kampaně distribuujeme atraktivní marketingový materiál, například zástěry s logem Fandíme Fairtrade, cukry, samolepky, letáky a stojánky s příběhem kávové farmářky“, dodává Kozlová.

Každý se může zapojit. Obchody mohou označit své prodejny samolepkou a sdílet fotografie z obchodu na sociálních sítích s tagem #fandimefairtrade. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…