Tomio Okamura: Buďme nacionalisté

01.08.2012 7:30

Právě se nacházím se svým synem na cestě po Norsku a dalších skandinávských zemích a všude po cestě vidím vyvěšené národní vlajky.

Tomio Okamura: Buďme nacionalisté
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Být hrdý na svůj národ, jeho kulturu a dějiny je skvělé a není to ostuda. Měla by to být posvátná povinnost každého z nás. Právě v Norsku je nacionalismus základním rysem norské politické kultury. Norové získali samostatnost teprve na počátku minulého století - snad i díky tomu z nich vlastenectví ještě nevyprchalo. Národní hrdost je bezesporu také základem toho, že v Norsku prakticky neexistuje zločinnost, lidé , celý národ je silně solidární. Vlastenectví totiž není jen vyvěšování vlajky, ale hlavně pocit sdílení stejných hodnot. To sebou přináší i odpovědnost za svou zemi. A kdo svou zemi a její lid miluje, ten ji neokrádá a neničí.

Vysoká míra zlodějen v naší zemi je daná právě tím, že my se svou zemí nejsme až tak srostlí jako právě například Norové nebo třeba Švýcaři.

Je to škoda. Je dvojnásobná škoda, že u nás je nacionalismus málem sprosté slovo. Mělo by to být naopak - každý z nás by měl být co největším vlastencem, patriotem, nacionalistou. Naše největší síla není v anonymní EU, ale v našich národech.

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…