Tomio Okamura: I hlupák musí za zlodějny pykat

18.06.2012 13:24

Jedna vlaštovka jaro nedělá a zatím nejde tušit, jestli další obviněný, exmistryně Parkanová, znamená skutečnou změnu v českém politickém systému.

Tomio Okamura: I hlupák musí za zlodějny pykat
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Tedy to, že když někdo připraví svou zemi o stamiliony až miliardy, když někdo byť nevědomě okrade své spoluobčany, pak musí nést odpovědnost. Každý z nás když nabourá cizí auto, když jeho pes někomu roztrhne kalhoty, nese odpovědnost a musí nahradit škodu, případně za trestný čin jde k soudu. Tohle zcela jasné pravidlo se kupodivu dvacet let vyhýbalo politikům. Jen tak je možné, že na mnohá ministerstva nalezli tvorové, které by v normální firmě nikdo nenechal řídit ani koloběžku.

Paní Parkanová je toho typickým případem, ale není sama. Nemyslím, že by cokoli ukradla, ale problém je, že za těmito méně schopnými a často i duševně oslabenými politiky opojenými  politickou kariérou, stojí lidé bystří naopak až moc. V jejím případě to byl Kalouskův muž Barták. Už jen toto spojení dává tušit tunely veřejných peněz v řádu miliard.

Důsledné vymáhání trestní a hmotné odpovědnosti všech politiků a veřejných činitelů za zlodějny a škody na cizím majetku je základem nápravy děsivého stavu současné politiky. Dokud nebude politik osobně odpovědný za své činy, pak nikdy nebudeme mít jistotu že koná tak, aby nás neokradl. I hlupákovi totiž pak dojde, že cpát se někam, kde nemá co pohledávat, je až příliš velký risk.

Mnozí politici se dnes nebojí a kradou. Udělejme vše proto, aby se začali bát. Pak přestanou i krást.

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …