Václav Husák: Zákaz kouření je zločin proti nekuřákům

14.09.2017 7:26

Samozřejmě, že píši o zákazu kouření v restauracích, který přivede desetitisíce našich spo­luobčanů do stavu naprostého zoufalství. Ne přímo, ale svými vedlejšími účinky.

Václav Husák: Zákaz kouření je zločin proti nekuřákům
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Téměř všechny dříve plně kuřácké hospody a restaurace umístěné ve vícepodlažních budo­vách měly uvnitř digestoř odvádějící cigaretový kouř až na střechu, kde se větrem rozptýlil. Po­kud by těmto podnikům měli alespoň nějací návštěvníci zůstat, budou donuceni chodit si zakou­řit před dům a svým kouřem tak zamoří široké, dosud přiměřeně čisté okolí.

Lidé žijící v okolí s okny v blízkosti restaurace si už prakticky nebudou moci vyvětrat. V případě, že by tak učinili, budou oni i jejich děti vystaveni následkům pasivního kouření, proti kterému se naši „uvědomělí zákonodárci“ rovněž rozhodli tvrdě bojovat.

Pokud k tomu přidáme i očekávané pravidelné rušení nočního klidu hlasitě diskutujícími ku­řáckými návštěvníky restaurace a svinčík před domem, je naprosto zřejmé, že přijatý zákon nejenže situaci s kouřením nezlepší, ale desetitisícům dříve spokojeným nekuřákům kvalitu ži­vota výrazně zhorší. Za prohlasování takovéhoto doslova „zločinného“ zákona by poslanci měli nést odpovědnost, případně od nekuřáků alespoň dostat přes hubu.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…