Václav Kovalčík: Bezpráví a hyenismus ve 21. století

25.06.2020 22:02

Lidé s psychickými i fyzickými chorobami to mají v dnešní netolerantní společnosti velmi těžké, zejména pokud se jedná o psychiku, která se podobá popsané životní tabuli např. hroznými zkušenostmi z dětství, školní docházky, zaměstnaneckých poměrů a dalších pošramocených minulých i současných mezilidských vztahů.

Václav Kovalčík: Bezpráví a hyenismus ve 21. století
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: psací stroj

Tito lidé se nemohou bránit proti bezpráví, které na ně páchá společnost věčnou diskriminací, jako bychom žili ještě v "Protektorátu Čechy a Morava," vždyť v obdobích krize někdo musí být beránkem určeným rovnou na porážku.

Společenské nálady zejména v období krizovém si neuvědomují, že handicapovaní lidé jsou tvořiví, vnímaví, mají blíže k přírodě i lidským hodnotám. Přesto současný stát rozdává malé almužny různých stupňů invalidních důchodů i příspěvků na péči. Často jim to neprávem závidějí lidé zdraví a pracující.

Článek není proti zdravým a pracujícím, jen upozorňuje na složité a těžké úděly handicapovaných lidí. Sebevraždy jsou toho jasným důkazem, protože chodit k psychologovi, či psychiatrovi je prostě potupné v současné době.

Západ se tedy chová nepřátelsky k lidem skutečně nemocným, dokonce je nechává morálně a materiálně trpět již zmíněnou diskriminací i předsudky. Kam se poděly původní hodnoty Evropské unie ohledně zlepšování situace lidí nejvíce ohrožených?!

V dnešní době se totiž palčivé problémy nehodí do krámu, vždyť důležité jsou peníze i za cenu ničení životního prostředí i mezilidských vztahů!

Pokud někdo z "většinových i menšinových" společností nadává na nemocné lidi, pak pláče a naříká na špatném hrobě! Vytunelovaný, rozkradený a zadlužený "celkový" stát je tedy vizitkou hyenismu dravého kapitalismu, který kosí i lidi zdravé a pracující!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…