Václav Kovalčík: Bohatne se na špatných místech

02.06.2020 7:33

Bezohledné mezilidské vztahy, přeplněné supermarkety i okolní parkoviště. Mnoho projíždějících ojetin - vlastně oblbin. Taková je současnost okleštěného státu jménem Česká republika, jenž se čím dál víc zadlužuje do nenávratného spirálovitého stavu.

Václav Kovalčík: Bohatne se na špatných místech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

K tomu lidé bez domova žebrající o peníze, dále neadresná přerozdělování peněz ze státního předluženého rozpočtu i v období koronavirové krize, až je to donebevolající.

Zničené životní prostředí, zničená kdysi úrodná krajina, která je zaneřáděná solárními panely, montovnami a řepkou. Již včelaři ohlašují, že jejich včely umírají v důsledku poškozených ekologických vztahů a znečištěného životního prostředí.

A tak se ptám? Bude se nadále, i přes uvedený nepříznivý stav, bezohledně nakupovat - tzv. pokoušet osud? Máme přece Evropskou unii, neboť se potraviny - vlastně otraviny - mohou dovážet do supermarketů beztrestně dál!

Budu asi hatován, že příliš moralizuji, ale přiznejme si, že národ bohatne na špatných místech, zároveň chudne na dosti citlivých a strategických místech, co se týče morálky a vlastní soběstačnosti. Národ, který nemyslí na svou budoucnost , krajinu i životní prostředí, brzy zanikne!

Nechci jeho zánik, to by byl konec naší suverenity i češství.

Václav Kovalčík, Zlín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…