Václav Kovalčík: Jak je to s koncem světa?

18.06.2020 13:24

Úvahy, názory, pohledy, informace natolik rozdílné, co se týče scénářů konce světa. Konec světa tedy můžeme brát nejen v roli časové, materiální, ale také v rovině morální.

Václav Kovalčík: Jak je to s koncem světa?
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ilustrační foto

Existují úvahy o vesmíru, který se vyvíjí nekonečným až nevyzpytatelným způsobem. Takže konec světa může býti, pokud uvažujeme všemi směry, relativní. Různé předpovědi, zániky civilizací, ať už vyspělých, či primitivních - to všechno je jen v porovnání s vývojem a překvapeními vesmíru pouhou kapkou v moři.

Přesto je naše planeta ještě nádherná, a tak jsem toho názoru, že si nezaslouží zničení přírody činností lidí, ani pádem asteroidu z vesmíru. V internetovém světě mě mrzí tzv. hatování ze strany novodobých cenzorů, a proto se ptám: Proč se nerozvíjí svobodné, konstruktivní diskuse i výměny názorů na uvedené téma?

Současným mocným se nelíbí svobodné diskuse na uvedené téma, asi něco hrozí, anebo se v současnosti blafuje jako v Pokru, aby se neřeklo. O tom, zda se blížíme ke konci světa, anebo ne, nás může poučit kompletní historie ze všech oblastí i pater společnosti.

Anketa

Je Nora Fridrichová kvalitní novinářka?

7%
93%
hlasovalo: 27311 lidí

Jenže se mlží, anebo vykládají obdržené karty pomalým tempem, aby lidé zapomněli na toho, kdo je nejvíc morálně i hospodářsky poškodil. Současní mocní jsou totiž chráněni luxusními pevnostmi a podzemními kryty, mnozí dokonce těží z prohnilé spolupráce, dovolím si napsat, s šedými eminencemi!

Tak si konečně uvědomme, kdo skutečně postupuje proti morálním hodnotám, kdo zavinil světové krize, kdo vtáhl národy do dluhových pastí, kdo drancuje životní prostředí atd. Navíc lidská práva se dají vykládat i na politickou objednávku opět různými způsoby.

Běžní občané se bijí mezi sebou, mocní na tom vydělávají. Takhle postupuje pochybný západ nesmyslnou globalizací, která za sebou zanechává zničené životní prostředí i mezilidské vztahy.

Je třeba se zamyslet, kdo skutečně touží po konci světa, kdo přilévá olej do ohně, aby se naplnila již zmíněná apokalypsa. Lidstvo se nesmí chovat jako kolonie mimozemských trestanců, je třeba změnit uvažování všech pater společnosti, abychom mohli společným úsilím alespoň oddálit konec ještě nádherné planety Země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…