Václav Kovalčík: Proměnlivosti a kolísání pověstí firem, organizací a institucí

03.02.2020 10:21

Začíná to nádherným a slavnostním zakládáním firem, organizací a institucí. Vždycky jest počátek prvním krůčkem k úspěchu a dobré pověsti, aby klienti byli co nejvíce spokojení.

Václav Kovalčík: Proměnlivosti a kolísání pověstí firem, organizací a institucí
Foto: pixabay.com
Popisek: Arogance, suverénnost - ilustrační foto

Opak může být však pravdou s přibývajícím časem existence daných společností, a tak jejich pověsti kolísají jako křivky důvěryhodnosti na existenčním grafu ohledně prosperity. Jestliže to hlavní osoba a management neuhlídají, pověsti daných firem, organizací a institucí klesají ke dnu, stejně tak prosperita, která míří ke ztrátám a bankrotům.

Tím trpí zejména otrávení nižší zaměstnanci a hlavně klienti. Už to není pět hvězdiček, ale tři, dvě, jedna, což se rovná katastrofickému krizovému scénáři, jenž se projevuje arogancí, neochotou a špatným zacházením, šikanováním a kopáním všude možně - uvnitř a venku na veřejnosti.

Zákazníci ztrácejí zájem o závadné produkty a kontakt s danou firmou. Tak to je i s církvemi, politickými stranami, neziskovými organizacemi.

Aby skvělá úroveň na všech stranách vzkvétala, tak musí dané organizace a instituce vést slušný a odborný personál.

K zákeřnostem a podvodům nesmí v našem státě a ve světě docházet. To by se nám zhroutil i samotný stát. Na druhou stranu někteří zákazníci nejsou vůbec svatí.

V etice jsme se na gymnáziu učili o kladných a záporných kolečkách, dobro šíří dobro, zlo se šíří daleko rychleji v dosti divoké době.

Pověsti kolísají, vyvíjejí se různými směry, jak akciové trhy. Kéž by se narovnalo podnikání a instituce seriózním způsobem pro lidi "uvnitř a venku." Úvaha se též vztahuje na kolísání pověstí internetových portálů, webů a často diskutovaných sociálních sítí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…