Václav Kovalčík: Sociální dávky jako sprostý pojem ve společnosti

28.06.2023 9:44 | Glosa

Když je nějaká "legálně-nelegální migrace," tak se termín sociální dávky skloňuje ve velkém v našem národě i Evropské unii.

Václav Kovalčík: Sociální dávky jako sprostý pojem ve společnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Bohužel má dlouhodobě pejorativní charakter, neboť jsou sociální dávky a podpory často zneužívány, též dávány neadresně, někomu zas nespravedlivě odebírány atd.!

Když vznikne nějaká krize, tak se to opět skloňuje ve velkém, jako by si náš stát i Evropa dovedly tisknout peníze a zadlužovat se na úkor budoucích generací národních států.

Tam, kde sociální dávky konstruktivně pomáhají, tak mají existovat. Tam, kde jsou propity a profetovány zas ne. To dá přece rozum.

Když se stane nějaká kriminální věc, tak se termín sociální dávky dostává do hrozného až nenávistného postavení.

Termín socka jest bohužel často (zne)užíván, neboť znamená kolektivní vinu též na adresu slušných lidí. Nemohu tedy přihlížet, jak je v našem národě projídána budoucnost generací!

Je teprve na nás, na současné vládě i budoucích vládách, aby termín sociální dávka byl vnímán v tom lepším světle svou skutečnou, pravdivou a spravedlivou adresností.

Je to na lidech například ve volbách, preferencích a trendech ve společnost našeho státu i Evropy, jak se k tomuto fenoménu postaví.

Václav Kovalčík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…