Václav Kovalčík: Špatná politika bydlení rovná se krize sociální

02.10.2018 8:49

Levným a dostupným hypotékám již dává bankovní systém košem, stát se vůbec nestará o levné a dostupné bydlení sociálně slabých a handicapovaných občanů České republiky.

Václav Kovalčík: Špatná politika bydlení rovná se krize sociální
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Sype totiž obrovské sumy těm nepřizpůsobivým, na slušné občany zvysoka kašle. Tady se proplétá mnoho oblastí z kapitoly financí, morálky a sociální politiky; právě tyto oblasti jsou Popelkou současného okleštěného státu, jenž si neváží svých poctivých občanů.

Zároveň se vysoká poptávka po hypotékách na bydlení, bankovní zásahy a neřešená dostupnost bydlení podobají pyšnému akademickému prostředí, kde je třeba přijmout maximální počet studujících a maximální počet těchto lidiček vyházet rovnou na dlažbu, na úřad práce!

Přeberte si to sami v oblasti dluhové, která jen slouží tak jako univerzitní školství v ožebračení těch, kdož se snaží řešit svoji životní budoucnost. Ten, kdo nevlastní vinou nesplatí svou hypotéku, přichází o své bydlení, anebo si na sebe nabaluje další úvěry neregistrovaných lichvářských finančních institucí.

Tomu se říká spirála dluhových hrozeb a pastí,  je zaděláno na krizi sociální, neboť tzv. spekulanti (investoři) zbohatnou, běžný občan zatížen často celoživotním závazkem skončí pod mostem - takové jsou bohužel vyhlídky českého národa.

Ze zpráv do nás stále buší, že ceny nemovitostí rostou, a budou bezohledně růst, stát bude zřejmě nadále kašlat na své občany, poptávka po hypotékách a nemovitostech ne a ne klesnout, což nahrává zdražování a zdražování nemovitostí a hypoték.

Závěrem můžu shrnout, že fungování kapitalistického trhu s nemovitostmi a hypotékami funguje dlouhodobě a napořád v neprospěch občanů České republiky, jimž dennodenně hrozí dluhové pasti, i když ekonomika České republiky, jak se dovídáme, zázračně roste a šlape ale jen pro partu bezohledných  a "dravých žraloků."

Václav Kovalčík, Zlín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…