Václav Kovalčík: Zemědělství musí být opět zemědělstvím

11.03.2024 19:00 | Komentář

Je to hrozný nepoměr - viz statut zemědělce a ostatních poctivých povolání versus výnosné funkce politiků.

Václav Kovalčík: Zemědělství musí být opět zemědělstvím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sklizené pole, ilustrační foto

Se zemědělci soucítím, nemají to vůbec lehké ohledně byrokracie, papírování, vyšších vstupů, rizikových průběhů a výsledků.

Také mě mrzí, že se v České republice moc nevyplatí pěstovat ovocné stromy. A tak se kácejí, až je mi smutno, jak se zachází s naší krajinou.

Politici, zejména vládní, jsou úplně vysmátí, když mají jistotu skoro bezpracného tučného příjmu plus náhrad, kdežto zemědělci do své práce vkládají úplné maximum.

Dále je dotační systém v Evropské unii pokřiven ve jménu fanatického Green dealu!

Současní zemědělci jsou nedocenění, až je to hanba. O hanbě hovoří též nízké výkupní ceny zemědělských plodin a produktů zvířat, dále pak předražené marže obchodníků.

Vztah veřejnosti a politiky k zemědělské půdě se bohužel vytrácí. U veřejnosti automaticky převládá konzum dovezeného zboží ze supermarketů a slevové akce.

Člověk začíná už nemít na zdravou výživu a běžné věci. To, co se vlastně děje s naším státem, je nemorální. Zdražuje se úplně všechno už dlouho, až je to tady k nežití.

Smutné je, že to čeští občané tolerují, vlastně se smiřují se statutem kolonie levné pracovní síly, prostituce, narkomafie, bezpráví, montoven na zelené louce postavených, skládky odpadů a dvojí kvality potravin atd.!

Václav Kovalčík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…