Václav Souček: Pár melounů

30.05.2014 16:16

Nejmenovaný výřečný poslanec, hejtman a lékař, byv polapen s několika melouny v krabici od vína, je příslušně karcerován podle zákona.

Václav Souček: Pár melounů
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Pozornosti ve formě reklamních předmětů od Státní tiskárny cenin přesáhly hodnotu hostivických melounů násobně, byť ve formě nepeněžní. Podle tisku šlo o mince, řetízky, kravatové spony, zlaté slitky a dárkové šeky, za pět let v hodnotě necelých čtrnácti milionů korun. Distribuce dárečků a evidence obdarovávaných je neprůkazná a nedostatečná, což se stalo předmětem trestního oznámení.

Trestnímu řízení čelí i nejmenovaný, vazebně stíhaný podílník distribuce jiného sortimentu, nelegálního lihu a možná i methanolu. Jeho širší rodina se vyskládá na patnáctimilionovou kauci, aby nemusel trpět vyšetřováním za mřížemi.

Záviděníhodná je existenční úroveň rodin, pro něž není pár melounů problém. Závidí především tací, kteří budou v srpnu zvažovat nákup levnějších melounů z Galanty, když zákony a podnikání zůstanou příznivě nakloněny volnému obchodu.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…