Valentin Kusák: Vztah Akademie věd ČR se Saudskou Arábií.

13.01.2012 16:16

Dne 8.6.2009 byla zahájena spolupráce mezi Orientálním ústavem AV ČR a Sadskou Arábií.

Valentin Kusák: Vztah Akademie věd ČR se Saudskou Arábií.
Foto: ilustrační foto
Popisek: Bojovník proti mešitám v ČR Valentin Kusák

V tento den se jednalo o dvoustranné spolupráci mezi Orientálním ústavem a saúdsko-arabským Centrem strategických studií. Za saudsko arabské Centrum strategických studií jednal Prof. Dr. Mansour Abdullah Al-Mansour, ředitel Centra strategických studií v Rijádu (SA). Tohoto při jednáních  doprovázel charge d´affair Saúdské Arábie v Praze, pan Mohammed A. Khayat. K uvedenému začátku působení wahabistické Saudské Arábie v českých vědeckých institucí přispěl svým proislámským postojem  Bronislav Ostřanský, který zužitkoval svých kontaktů z Fakulty al-Alsun Univerzity ´Ajn Šams v Káhiře (SA), kde působil v letech 2000 až  2002. Je nutno zdůraznit, že působil jako „lektor českého jazyka“ a nepůsobil jako odborník na islám. V roce 1967 studoval v Káhiře (SA) i níže zmiňovaný Luboš Kropáček z Ústavu Blízkého Východu a Afriky.

Saudská Arábie je jednou z nejméně demokratických zemí světa, která wahabistickým islámem drtí v zemi jakoukoliv náboženskou opozici, myšleno především křesťany. V celé SA není jediný kostel a je proslulá velmi nízkou gramotností svých obyvatel. Je nutné zdůraznit, že do zahraničí ale na „vzdělávání a vědu“ peníze od šejků proudí. Peníze jdou pro univerzity, vědecké ústavy, které jsou ochotny propagovat islám a islamizaci. Vedoucí pracovníci uvedených institucí se podílejí skrze uzavírání smluv se SA na islamizaci, běžní pracovníci pak islamizaci naplňují konkrétní každodenní činností. V ČR tuto skutečnost realizoval Orientální ústavu AV ČR. Konkrétními pomocníky při islamizaci se pak stali pracovníci Ostřanský a Kropáček. Tito byli též ze strany SA pozváni na  17. mezinárodní knižní veletrhu a literární festival Svět knihy Praha 2011, kde byla čestným hostem právě SA. Šejkové z SA poskytli na propagaci islámu v demokratických zemích světa v posledních 30 letech cca 100 mld dolarů

Jako konkrétní příklad směřování institucí proti demokratickému zřízení, který lze očekávat  od Orientálního ústavu AV ČR, lze použít příklad Harvardu a Georgetownu, které v roce 2005 získaly ze SA po třiceti milionech dolarů.. A univerity se SA odvděčují tím, že již patří k největším protiamerických a protiizraelských centrům v USA.

Kde bude Orientální ústav AV ČR se svými pracovníky podporujícími islamizaci České republiky  a ospravedlňujícími agresivní nedemokratický  islám v  roce 2015? Kde budou islamistické weby, které ve velké míře publikují články výše zmiňovaných?

Ing. Valentin Kusák
Předseda AntiMešita o.s. a AntiMešita-Envi o.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Valentin Kusák

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…