Vaše Věc: Přespříliš optimistické vyjádření prezidenta Obamy k Islámskému státu...

07.07.2015 19:46

Prezident Obama, v pozadí záběru kamer na tiskové konferenci se všemi náčelníky štábu americké armády, se včera vyjádřil, že Islámský stát (IS) bude nepochybně poražen, neboť v poslední době utrpěl ohromné územní ztráty. Není příliš jasné, co měl pan prezident na mysli, možná má nějaké jiné informace, které nikdo jiný nemá, ale jediné územní ztráty, které IS v posledních dnech utrpěl, byly v Sýrii, díky dobře bojující armádě B. Asada.

Vaše Věc: Přespříliš optimistické vyjádření prezidenta Obamy k Islámskému státu...
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

V jiném prohlášení se B. Obama vyjádřil, že je Spojenými státy vyzbrojována také tzv. umírněná syrská opozice. Podle zkušeností, které s touto tzv. umírněnou opozicí v poslední době jsou, by bylo praktičtější, kdyby americké zbraně byly rovnou předány bojovníkům IS, kteří je stejně dříve nebo později dostanou.

Spojené státy by měly definitivně změnit sovu politiku v Sýrii, neboť jim jinak hrozí vojenská i politická porážka, a v případě pádu režimu B. Asada hrozí také směřování dalších milionů uprchlíků do Evropy. Spojené státy a jejich prezident by se měli přestat opájet optimistickými sny a vrátit se do reality.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…