Vaše Věc: Prezident Zeman na duchovně morální vedení země kašle

30.07.2015 7:34

„Pan prezident vyjadřuje lítost, že se dosud nepodařilo nalézt 30 milionů na Klokánky, které pečují o české děti, třebaže částka na pomoc imigrantům bude zřejmě řádově vyšší,“ tlumočil vyjádření M. Zemana na pravidelné tiskové konferenci jeho mluvčí J. Ovčáček.

Vaše Věc: Prezident Zeman na duchovně morální vedení země kašle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Projev prezidenta Miloše Zemana ve sněmovně

„Myslím, že státník Zemanova typu nemá důvod podbízet se těm nejhorším pudům a nahrávat šíření nevraživosti vůči uprchlíkům,“ reagoval na Zemanovo vyjádření B. Sobotka.

B. Sobotka má jistě pravdu, ačkoli i členy jeho strany a jeho samého můžeme popíchnout, že ani oni svými vyjádřeními volání těch „nejhorších pudů“ příliš neumenšovali, ale prezident Zeman by se měl skutečně věnovat poněkud jiným tématům.

Nikdo by se jistě nemohl zlobit, kdyby M. Zeman kritizoval českou vládu například za schválení daňového bonusu, díky kterému Agrofert získá do roku 2020 daňové úlevy ve výši zhruba 5 miliard korun.

Mohl by také kritizovat novou energetickou koncepci, která je jednostranně zaměřená na jádro a počítá s dostavbou až čtyř nových jaderných bloků v Dukovanech a Temelíně, ačkoli je tento plán v době, kdy EU, především naši sousedé Německo a Rakousko usilují o to, aby se energetika stala „zelenější“, cestou do slepé uličky a reálně hrozí, že elektřinu z nových bloků nebude mít ČR kam vyvážet a český spotřebitel tyto několikaleté stavební žně pro pár firem zaplatí vysokými cenami elektřiny, a český průmysl tedy v důsledku vysokých cen elektřiny také nižší konkurenceschopností.

Další věcí, na kterou by se M. Zeman zaměřil, kdyby chtěl být, podobně jako například německý prezident Gauck či rakouský prezident Fischer, hlavou státu, která je schopná také morálně duchovního vedení země, je fakt, že současná vláda očividně akceptovala, že v době přistoupení ČR do EMU se bude konverzní kurz koruny pohybovat někde kolem 1:27 korun za euro, což se velmi negativně projeví na mzdách a bankovních vkladech českých občanů…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.