Vaše Věc: Řecko zpřísňuje azylové řízení

03.04.2017 16:53

Řecký ministr pro otázky migrace Janis Muzalas chce zdokonalit systém projednávání žádostí o azyl. Ministr hovoří o masovém zneužívání žádostí o azyl, které podávají migranti přicházející do země. Součástí opatření budou také změny v přístupu k programu návratu migrantů do země jejich původu.

Vaše Věc: Řecko zpřísňuje azylové řízení
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

V souladu s novým nařízením Muzalesem vedeného ministerstva, které bude publikováno v nejbližších dnech, migrantům, jichž žádost o azyl bude zamítnuta v první instanci a podají odvolání, nebude umožněno využívat programu Mezinárodní organizace pro migraci.

Jeho součástí je poskytnutí bezplatné letenky, 500 euro v hotovosti a 1500 euro ve zboží. Řekové předpokládají, že nová úprava sníží počet azylových žádostí s dlouhou dobu projednávání.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…