Vaše Věc: Saakašvili bude premiérem Ukrajiny?

07.11.2015 12:29

Někdejší gruzínský prezident Saakašvili, který se ukázal být tyranem vlastního lidu, byl kyjevskou vládu a prezidentem Porošenkem povolán, aby se stál gubernátorem oděské oblasti. Pan gubernátor nyní zjistil, že zrovna velkou podporu místního ruskojazyčného obyvatelstva nemá. Starostou města Oděsy, nejvýznamnějšího sídla v dané oblasti, se stal s 62 % hlasů v přímé volbě exponent bývalé Strany regionů…

Vaše Věc: Saakašvili bude premiérem Ukrajiny?
Foto: ČT
Popisek: Gruzínský exprezident Michail Saakašvili

V Kyjevě však existují úvahy, že po zcela zkompromitovaném premiéru Jaceňukovi, jehož straně voliči vypustili rybník, by se mohl ukrajinským premiérem stát právě Saakašvili. A bohužel to nejsou jen úvahy, kterými zásobuje veřejnost a vděčná média sám Saakašvili.

Jako vhodného nástupce A. Jaceňuka Saakašviliho nepřímo označil také ukrajinský prezident Porošenko, když hovořil o tom, že Saakašvili byl vynikajícím prezidentem Gruzie… (Dodejme, že za své tyranské působení v Gruzii je Saakašvili v této zemi soudně stíhán…)

Situace je tedy vážnější, než kdyby o sobě jako o pravděpodobném budoucím premiérovi Ukrajiny hovořil pouze sám Saakašvili, a jen to ukazuje na ohromnou krizi současného režimu na Ukrajině, krizi morální, politickou, ekonomickou, finanční…Chceme mít takového partnera v EU a v NATO?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

12:26 Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

Denní glosa Jana Žambocha