Vít Klíma: Anketa na téma „Kapitulace před Hitlerem nám nestačila"?

27.10.2015 17:50

Skutečně musíme kapitulovat i před Tureckem? Ústupky jsou vždy vnímány jako slabost a muslimy zvlášť! Předesílám, že nejsem stoupencem žádných konspiračních teorií, takže na tomto místě stačí konstatovat, že jsme v přelomovém období, kdy v Euroasii probíhá proces obnovy (regenerace) Velkoněmecké a Velkoruské říše, Říše středu, Indie, Osmanské a Perské říše.

Vít Klíma: Anketa na téma „Kapitulace před Hitlerem nám nestačila"?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rodný dům Adolfa Hitlera v rakouském Braunau am Inn

Zajímavou zbraň- ve formě řízeného příchodu muslimů do Evropy - využilo při obnově Osmanské říše Turecko. Její pupeční šňůra vede ke studii „Strategicky řízená migrace jako válečná zbraň" (Strategic Engineered Migration as a Weapon of War), která vznikla v roce 2008 v Belferově středisku pro vědu a mezinárodní otázky při Harvardské Universitě. Kelly Greenhillová, vedoucí autorského týmu, v ní řešila otázku „zda se běženci mohou stát specifickým typem zbraně, lze-li takovou zbraň použít nejen za války, ale i v míru a nakolik její nasazení může být úspěšné". Ke kladné odpovědi dochází ve všech případech. Praxe jí dala za pravdu a Turci (s finančním zázemím Saudské Arábie), tuto zbraň mistrně využili, zvláště po té, co ji posvětili islámští duchovní. Víme, že když obyvatelé muslimských zemí začínali imigrovat do Evropy, muslimští duchovní byli proti - říkali, že muslim spíše snáší horší materiální podmínky, než pobyt mezi nevěrci, kde mu hrozí ztráta víry. Dnes k emigraci sami vyzývají, protože je to pro ně součástí postupné islamizace Evropy.

Turci už dosáhli v použití migrační zbraně takového mistrovství, že dnes denně do Řecka přijíždí 10 tisíc osob, což je více než během léta, kdy bylo počasí pro plavbu mnohem příznivější! Je velmi pravděpodobné, že Turečtí a Saudští stratégové se budou snažit s předstihem otevřít vůči Evropě i „druhou a třetí frontu". Druhá migrační cesta bude směřovat přes Rumunsko, Zakarpatskou Ukrajinu a Polsko do Německa a třetí ze Sýrie, přes Libanon a Moskvu do Murmansku a odtud do Norska. Nepochybně se dají najít i další migrační cesty do Evropy. Otevřenou otázkou zůstává, zda má EU tolik volných kapacit, aby je byla schopná všechny (najednou) uzavřít. Pokud ne, může počet migrantů dosáhnout skutečně gigantických rozměrů!

Specifikou této ankety je, že nezkoumá vztah Čechů a Slováků k imigrantům, ale k Turecku a Saudské Arábii, které je k nám posílají. Klíčovou otázkou je:
   • zda Turci a Saudové jsou opravdu jen „hodní strýčkové", kteří převážně muslimským migrantům ve své nekonečné laskavosti pomáhají najít štěstí v bohaté EU, nebo
   • zda jsou jimi imigranti cynicky zneužiti jako zbraň v regulérní (proxy) válce proti EU, jejímž skrytým cílem je oslabit ji a umožnit tak Turecku obsadit minimálně Balkán (nebo alespoň jeho část), který byl v minulosti součástí území Osmanské říše, a to bez jediného výstřelu!
Anketa bude probíhat jak v Čechách, tak i na Slovensku a sám jsem zvědav, který názor převáží a zda se v odpovědi shodneme.

Čechy prosím hlasovat ZDE
Slováky prosím hlasovat ZDE

Anketa je koncipována jako otevřená, takže sami můžete v dalším pokračování navrhovat témata, o nichž byste chtěli nechat hlasovat, včetně Vámi formulovaných otázek. 

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.