Vítězslav Praks: Dobrá zpráva! Egyptologie akreditaci nakonec získala

21.03.2014 20:09

Egyptologie při Univerzitě Karlově v Praze nakonec přece jen získala akreditaci.

Vítězslav Praks: Dobrá zpráva! Egyptologie akreditaci nakonec získala
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

O skandálním neudělení akreditace špičkovému oboru egyptologie na pražské Univerzitě Karlově jsem psal zde a připravili jsme za "Ring" protest zde.

Podali jsme žádost o zaslání kopie podání UK a důvod zamítnutí dle zákona o svobodném přístupu k informacím. Předevčírem mi přišla do datové schránky zpráva Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy: "K této skutečnosti sdělujeme, že tato žádost o akreditaci ze strany MŠMT zamítnuta nebyla, naopak akreditační komise k ní vydala souhlasné stanovisko." Celý dokument s odpovědí MŠMT je zde.

Odpověď MŠMT se snaží působit dojmem, že neexistuje a nikdy neexistoval problém: zcela pomíjí skutečnost, že ještě v únoru egyptologie měla akreditaci zamítnutou a studenti podnikali tzv. podmíněné přijímací zkoušky s nejistým výsledkem. - Jak o tom ostatně psala i média, viz Karlova univerzita nezískala akreditaci pro magisterský obor egyptologie. MŠMT reaguje již jen na aktuální stav, kdy už je (naštěstí) problém skutečně vyřešen.

V žádosti jsem žádal o zaslání původní žádosti o akreditaci a dokumenty vytýkacího řízení a zamítavý rozsudek. Tyto mnou žádané dokumenty jsem z MŠMT nedostal, místo toho jsem dostal až finální verzi schválené akreditace, kde už je problém vyřešen a ke čtení zbývá už jen úřednická šeď.

Dokumenty, o které jsem žádal, mi mohlo MŠMT poslat okamžitě. Místo toho si nechali prodloužit lhůtu pro vyřízení žádosti - dost možná, aby počkali na dokončení finálních dokumentů.

Dopis MŠMT končí větou: "Vážený pane řediteli, máme za to, že tímto vám byly z naší strany zodpovězeny veškeré dotazy související s Vámi předloženou žádostí, resp. poskytnuty informace v požadovaném rozsahu."

:) Jak mohou mít zato, když poslali jiné dokumenty? Tak hlavně že alespoň obor akreditaci nakonec získal.

Všechny dokumenty, které jsem z MŠMT do datové schránky dostal, zveřejňuji níže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vítězslav Praks - profil

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…