Vítězslav Praks: Zapojte se do připomínkování EIA dokumentu na „Klausovu lanovku“

18.03.2014 20:09

O tzv. "Klausově" lanovce, která má vést přes nejvzácnější území Šumavského národního parku, přes místa divočiny, jsem na "Ringu" psal zhruba před rokem v článku: "Dopustíme zánik Šumavy?" Problém jsme nepustili ze zřetele.

Vítězslav Praks: Zapojte se do připomínkování EIA dokumentu na „Klausovu lanovku“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní park Šumava

Aktuálně běží k tomuto projektu EIA (Environmental Impact Assessment) , konkrétně: 4. března byl zveřejněn posudek EIA "Regulační plán Propojení Klápa - Hraničník" (lanovka + sjezdovka), veškerá dokumentace je ke stažení ZDE

Zároveň je zveřejněna i přepracovaná dokumentace.

EIu Zpracovala INVEK Brno. A navrhuje vzhledem k významným negativním vlivům na předměty ochrany Natura 2000 vydat nesouhlasné stanovisko.

Termín pro vyjádření je 03.04.2014, proto šiřte mezi všechny zainteresované, kterým by pro množství jiné práce a díky dlouhé době, která proběhla od připomínkování dokumentace (už jsou to dva roky), mohl  tento důležitý krok uniknout.

Máte-li k tématu co říci, přeidejte se k nám & zapojte se. Své připomínky zašlete na adresu Ringu, za Občanský monitoring došlé (a naše vlastní) připomínky zkonsolidujeme & zašleme. - A samozřejmě zveřejníme na webu Ringu. Pokud máte k tomuto jakékoliv dotazy, kontaktujte nás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vítězslav Praks - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …