Vladimír Pelc: Vláda ČR podporuje neonacismus

20.07.2015 10:33

Vicepremiér vlády ČR a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek při pracovní návštěvě Bavorska se v sobotu setkal se zástupci sudetských Němců a jako vůbec první člen české vlády navštívil také Sudetoněmecký dům v Mnichově, kde sídlí instituce Němců odsunutých z českých zemí. Bělobrádek tu, prý k uctění památky obětí poválečného odsunu Němců z Československa, položil věnec.

Vladimír Pelc: Vláda ČR podporuje neonacismus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Vicepremiér Bělobrádek byl na pracovní cestě. Zastupoval tedy vládu ČR. Jeho prostřednictvím tak vláda ČR podporuje neonacismus. Od aktivity Bělobrádka se nedistancovala.

Sudetoněmecký landsmanšaft je neonacistický. Jeho cílem je revize výsledků druhé světové války. Pro landsmanšaft neexistovaly Lidice, Ležáky, masové vyvražďování našich obyvatel, koncentráky – nic takového; a pokud snad, tak za to můžeme my, resp. naši předci ve třicátých a čtyřicátých letech minulého století. Pro landsmanšaft začíná jejich historie odsunem podle rozhodnutí vítězných velmocí tam, kam jejich předci chtěli: Do Reichu!

Bělobrádkovu podporu neonacismu německý regionální deník Oberbayerisches Volksblatt označil za „milník“ ve vzájemných vtazích někdejších krajanů. Pokud by však měl přijít nějaký „milník“ ve vzájemných vtazích někdejších krajanů, resp. jejich potomků a současných sympatizantů a námi, musela by organizace sudetských Němců především přiznat, že většina jejich předků, občanů tehdejší ČSR, tento stát rozbíjela, a tím dopustila vlastizrady, že fanaticky podporovala Hitlera, sloužila v jednotkách SS, SD, Gestapa, Wehrmachtu vraždila či pomáhala vraždit občany ČSR.

Na dotaz ČTK dnes Bělobrádek  uvedl, že prý při pracovní návštěvě Bavorska uctil památku obětí násilí především jako předseda KDU-ČSL a jako křesťan.

Bělobrádek především lže; nechová se jako křesťan, křesťané fašismus a nacismus odmítají. Bělobrádek se chová jako katolík, věrný příslušník katolické církve a úmyslně zaměňuje katolictví za křesťanství; katolická církev, jako celek, vždy podporovala všechny fašistické a nacistické režimy, které existovaly a existují.

Ve druhém případě Bělobrádek mluví pravdu: podpořil neonacismus jako předseda KDU-ČSL – ano, KDU-ČSL je konfesijní politická strana katolické církve, která se řídí ideologií této církve a proto vždy fašismus a nacismus podporovala.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

15:49 Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

Podle zveřejněných dat Eurostatu se česká harmonizovaná inflace dostala nad úroveň 3 % a je aktuálně…