Vladimír Pelc: Vodičkův skanzen da capo al fine

16.07.2021 12:41 | Komentář

Na XI. sjezdu Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) 10. 7. 2021 byl jeho předsedou znovu zvolen J. Vodička. Některé sdělovací prostředky o tom informovaly ve stylu Rádia Jerevan.

Vladimír Pelc: Vodičkův skanzen da capo al fine
Foto: narsoc.cz
Popisek: Vladimír Pelc

Zpráva Rádia Jerevan z běhu na 100 m, kterého se zúčastnili pouze dva běžci, jeden z USA a druhý z SSSR: Sovětský borec se umístil na krásném druhém místě, kdežto závodník z USA skončil předposlední.

Informace některých sdělovacích prostředků zněla: Naprostou většinou byl J. Vodička zvolen předsedou. Sdělil to mluvčí svazu Ioannis Sideropulos (ZDE, ZDE, ZDE, ZDE); jeden ze sdělovacích prostředků měl uvedené tvrzení dokonce v rubrice „zaručené zprávy“. Pojďme se na zaručenost zprávy, kterou ČTK podal tiskový mluvčí ČSBS, a manifestovanou naprostou většinu blíže podívat.

V současné době vedení ČSBS uvádí, že je 71 oblastních organizací s právem účasti na sjezdu, pozváno však bylo pouze 56 zástupců, přítomno bylo 55, přitom podle stanov má každá oblastní organizace právo mít svého zástupce na jednání sjezdu a mezi sjezdy v ústředním výboru; navíc vodičkovské vedení v rozporu se stanovami určilo, že rozhodující hlas má pouze 49 z nich. Z těchto 49 pak pouze 30 hlasovalo pro Vodičku jako předsedu.

Sjezdu nebyly předloženy zpráva o činnosti od posledního sjezdu a zpráva o hospodaření - o rozsáhlém hospodářském tunelování svazu jsou podrobné informace ZDE, zejm. rubrika „Stanoviska“ a „Ze života ČSBS“.

Staronové vedení v čele s p. Vodičkou chce své kritiky ze svazu vypudit. Především je cílem zmocnit se majetku pobočných spolků svazu v Plzni a Valašském Meziříčí - jde o právně samostatné subjekty vlastnící nemovitý majetek. Cílem je též - po vypuzení či vyloučení oponentů - manifestovat údajnou jednotu svazu a podporu jeho vodičkovskému vedení.

Jak tedy zní seriózní informace o uvedené volbě? J. Vodička byl zvolen předsedou pouze 30 hlasy vybraných zástupců menšiny organizací, tedy nelegitimně (ZDE).

Pochopitelně, že tiskový mluvčí má hájit zaměstnavatele, jehož chleba jí; ale proč to dělá ve stylu Rádia Jerevan? A proč některé sdělovací prostředky info ve stylu Rádia Jerevan nekriticky přejímají?

Článek byl převzat z Profilu PhDr. Vladimír Pelc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…