Vladimír Ustyanovič: Černé blesky nad Českem

30.10.2023 13:15 | Komentář

Pohroma České republiky, premiér Petr Fiala, navštívil Izrael a při setkání s izraelským premiérem četl krátké sdělení z papírku s očima vykulenýma přes falešné brýle, jako by byl nakažen virem předsedy strany Dozimetr, pardon STAN, Vítem Rakušanem.

Vladimír Ustyanovič: Černé blesky nad Českem
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Prezident Petr Pavel při projevu ke Dni vzniku samostatného Československa.

Podobnost čistě náhodná s prezidentem Spojených států Joe Bidenem. Projev přednesl v „angličtině", kterou mluví některé kmeny v Kongu, ale nejsem si jist, že věděl, co říká. Určitě ale nerozuměl tomu, co mu říkal izraelský premiér Netanjahu. 

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17076 lidí
Po důležitém sdělení Fialy, že zařídí na Evropské radě podporu Izraele v jeho spravedlivém boji jsem přesvědčen že, jak se říká, „ten chudák už neví, která bije". Izrael nemá jiné východisko! Jak napsal ve svém zamyšlení na platformě X republikánský kandidát na prezidenta Spojených států Vivek Ramaswamy, cituji: „A co by na to řekl David Ben-Gurion? Pokud chce Izrael zničit Hamás, měl by se do toho pustit a Hamás zničit. Chce-li Izrael zničit Hizballáh, měl by se do toho pustit a zničit ho." Je to o přežití Izraele, je to o přežití židovského národa. Vždy, když jde o přežití židovského národa, nelze přijmout žádné kompromisy. Historie dokládá, že Izrael vyšel z takových bojů vždy posílen.

Projev prezidenta při udílení státních vyznamenání byl opravdu výjimečný. Všichni posměváčci by měli ocenit, že se nepřeřekl a nikomu nepředal Řád Vítězného února. Na rozdíl od prezidenta Pavla, který všechny projevy čte, exprezident Zeman pronášel půlhodinové projevy spatra. Čím to asi je? Vrchní sekretářka Jana Vohralíková nechápala mnohdy význam některých slov, která četla. V projevu prezidenta nezaznělo to hlavní - Česká republika je suverénním státem se svou suverénní zahraniční politikou. Někdy mi to připomíná záměr ve stylu „prohlašuji, co jsem neprohlásil a neprohlašuji, co jsem prohlásil". Těch nedopatření už je jaksi moc, zákon/záchod, podepíšu, ale ať to rozhodne Ústavní soud, nebo jednání se soudkyní Evropského soudu Šimáčkovou ohledně restitucí majetku rodu Lichtenštejnů, kteří se přihlásili za okupace německými nacisty k Němcům. A co třeba úsměvná historka s takzvaným pytlačením v Lánské oboře pro sponzory jeho prezidentské kandidatury? Vzdání se práva Veta vnímám jako tendenci protektorátního řízení České republiky. Možná to je přesně to, oč jde Pavlovým loutkovodičům. Exprezident Václav Klaus netleskal, když se současný prezident rozvášnil nad porážkou předlistopadového režimu, jehož byl součástí a kterému přísahal věrnost a nasazení života při obraně. Marta Kubišová, jejíž desky byly zakázány, ztratila před mnoha občany lidově řečeno glanc, když přijala vyznamenání od protagonisty bývalého režimu, bývalého dvojnásobného předsedy Základní organizace KSČ Petra Pavla. Je pravdou, že 70% disidentů byli spolupracovníky StB.

Mírový proces na Ukrajině je nezbytný. Čím dříve zahájí, tím lépe. Prezident Pavel prosazuje vítězství Ukrajiny. Každý ví, že je to nesmysl a mohu opět citovat republikánského prezidentského kandidáta Viveka Ramaswamyho: „To, že „Putin je špatný" neznamená, že Ukrajina je dobrá. Ukrajina zakázala 11 opozičních stran a sloučila všechny televize do jednoho státního vysílání. To je korupce. Mezitím většina okupovaných oblastí na Donbasu mluví rusky a už téměř deset let nehlasovala v ukrajinských parlamentních volbách. Neměli bychom už poslat na Ukrajinu ani cent na Ukrajinu a musíme vyjednat dohodu s Ruskem, která oslabí jeho spojenectví s Čínou. Řekněte sakra NE americké účasti v další věčné válce", konec citace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jste odvážný. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJiří B. , 30.10.2023 15:53:40
Ale pozor, Rakušan naslouchá!

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…