Vladimír Ustyanovič: Frankenstein Greta Thunbergová neboli velký klimatický podvod

10.08.2019 16:59

Několik století zpátky církev našim předkům, například rolníkům, vymývala mozky tím, že když se budou správně modlit, nebude pršet, popřípadě když budou hřešit, pán Bůh na ně spustí hromy a blesky a pokud si zakoupí odpustky, bude vše smazáno.

Vladimír Ustyanovič: Frankenstein Greta Thunbergová neboli velký klimatický podvod
Foto: Repro ČT
Popisek: Aktivistka Greta Thunbergová na fóru TEDx

Klasický případ této demagogie je popsán v knize Černá labuť do Nicholase Taleba - když ztroskotala loď se sto námořníky a 20 z nich se zachránilo, ti kteří se zachránili pak říkali, že se celou dobu modlili. Je nemyslitelné, že těch 80 utopivších se námořníků se nemodlilo a byli bezvěrci. Na tomto příkladu chci deklamovat manipulaci nejen s čísly, ale i s fakty.

Nemocná Greta, což prezentovali také její rodiče, je loutkou v rukou hráčů, kteří vydělají miliardy na klimatických odpustcích. Je to zvrácená ideologie – mohu uvést pár příkladů, kdy je tato ideologie v rozporu sama se sebou. Už to nelze nazvat ani anarchií, ta má svá pravidla, ale je to absolutní anachronismus. Greta se vydá dle plánu na cestu do Severní a Jižní Ameriky, napřed pojede jachtou, potom železnicí a nakonec autobusem, aby zanechala co nejmenší uhlíkovou stopu. Tak bych doporučil, aby jela koňmo nebo v dostavníku. Koňský trus může použít jako ekologické palivo, až bude rozdělávat oheň. To je možná nemístný žert, ale když ti ekopuberťáci na konferenci v Lausanne prezentovali, že jsou vegani, tak by se na těch cestách mohli spíše pást a byli by super IN.

Reaguji nyní na návrh některého z německých ministrů, že by měla být omezena spotřeba masa o 50%, aby se omezily skleníkové plyny. Tento geniální nápad asi přišel od někoho, kdo má problém s nadměrným nadýmáním. Každý soudný člověk ví, že homo sapiens je všežravec, maso je pro něj nedílnou součástí zdravé stravy a je to geneticky dáno. Samozřejmě je řada výjimek, které řeší stravu jinými alternativami.

Bylo napsáno hodně o tom, co by měli ekopuberťáci udělat pro zeleň – nesedět na schodech parlamentu, ale sedět ve škole, protože se může stát, že při jejich zvětšující se agresivitě a aroganci moci, kterou jim druhá strana dovoluje, mohou skončit ne ve škole, ale v polepšovně.

Až se rozběhne obchod s ekologickými odpustky, tak tito ekopuberťáci přestanou být zajímavými pro všechny, kteří jim tleskali a miliardy půjdou do kapes hráčů, kteří si tento prostor rozdělili předem – například viceprezident USA Al Gore a jeho instituce, která se zabývá klimatickými změnami.

Greta dostane nobelovku za mír a bude v dobré společnosti, jako je arabský terorista Arafat, prezident Obama, který rozpoutal války, kde mohl. Ty ostatní tajtrlíky vyrazí ze školy, protože do ní opomněli docházet.

Tak se rozšíří po světě počet pomocného personálu, který může být užitečný jako pomocní dělníci nebo může být závislý na dávkách, jak to dělají ve většině případů imigranti tmavé barvy pleti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …