Vladimír Ustyanovič: Nepolitické střepy - Tradiční spinningový maraton

30.01.2022 8:33 | Komentář

Tradiční spinningový maraton konaný pod záštitou spolku "Na životech černých labradorů záleží" Spinningový maraton, který má dlouholetou historii, je pořádán multifunkčním fitnessovým centrem ve Frýdku-Místku. Letošní rok, navzdory proticovidovým opatřením, byl jedním z nejúspěšnějších ročníků, jak co do účasti, tak i do výkonů. Spolusponzor této velkolepé události, Česká okrasná společnost, požádala cestou své tiskové mluvčí, aby ceny pro vítěze předával někdo z mediálně známých osobností. Tato pocta, tím myslím předávání cen, měla hlavní myšlenku, aby výběr osobnosti byl nedílně spjat se zdravým životním stylem, psychickou a duševní rovnováhou.

Vladimír Ustyanovič: Nepolitické střepy - Tradiční spinningový maraton
Foto: FB profil J. Flegra
Popisek: Profesor Jaroslav Flegr

Jak uvedla výše zmíněná tisková mluvčí, oslovila neúspěšně asi 360 osobností, které by alespoň částečně splnily dané podmínky, zejména dodržením zdravého způsobu života. Shodou okolností, více či méně dílem náhody, či vyšší moci, projevil zájem parazitolog Jaromír Flegr. Po bleskové komunikaci tiskové mluvčí s mediálně známou tváří televizních obrazovek, profesorem Flegrem, dospěli k úspěšné dohodě. Měl jednu podmínku a to, aby všichni účastníci byli očkování alespoň třemi dávkami. Tento požadavek byl automaticky splněn a bylo garantováno, že někteří účastníci budou očkování čtyřmi až osmi dávkami. Toto bylo kvitováno s povděkem a nic už nebránilo v účasti Jaromíra Flegra na této výjimečné sportovní události.Cyklistické pole mělo mezinárodní účast. Na start se přihlásili závodníci z Rumunska, Slovenska, Moravy, Česka a Slezska. Závodník, který se vydával za Rumuna, se po prohlídce šaten tiše vytratil, asi chtěl zhodnotit sociální a hygienické zařízení. Pravděpodobně to byl agent nikoliv cizí mocnosti, ale krajské hygienické stanice. Závod byl zahájen v 16 hodin výstřelem ze startovací pistole, aby pro nahluchlé závodníky seniorského věku bylo zřejmé, že se začíná a mají šlápnout do pedálů a užít si projekci závodníka a spinera Kellyho, který je známý mezi poloprofesionálními cyklisty po celé Evropě i mimo ni. Další nemilá událost nastala po výstřelu startovací pistole, kdy se jeden z účastníků závodu, bývalý generál, vrhl přesně podle předpisu k zemi patami směrem k epicentru výstřelu. Tvrdý voják se i po tomto incidentu vrátil do závodu s dvojnásobnou vitalitou.

Závod byl vizualizován velkoplošnou projekcí. Účastníci mohli vidět, jak projíždějí mezi vysokohorskými štíty, po kterých následovaly malebné sjezdy podél jezer a řek, slunce vytvářelo dojem parného léta a mraky, plující po obloze, vytvářely lehký větřík, který příjemně ovíval potící se účastníky. Vzhledem k tomu, že realita byla odlišná - jelo se ve spinningovém sále, tak jediný vítr proudící na závodníky byl z otevřených oken. Rovněž můžeme přiřadit nový význam pojmu plovoucí podlaha, protože podlaha ve spinningovém sále nejen že byla zkropena potem účastníků, ale byla jím doslova zlitá. Závodníci šlapali jako o život ve stylu "Kdo přežije, vítězí".

První zádrhel se objevil, když na tísňovou linku Městské policie ve Frýdku volala bdělá seniorka, že vidí podezřelé auto, kroužící po náměstí s kocourem v dětské sedačce, přičemž podobu řidiče popsala něco jako mezi hercem Pierem Richardem a Rumburakem. Taky sdělila, že je to ten,  který společně se šílencem v červeném svetru šíří poplašné zprávy o mrazácích s mrtvolami. Strážci zákona neváhali ani sekundu a daného jedince uvrhli do městské šatlavy. Bohužel díky pomalému internetu na městské strážnici se proces identifikace výrazně zpomalil a tím pádem se předávání cen výše zmíněnou osobou ztrácelo v nedohlednu, a tak se také stalo. Za nedopatření se městská policie omluvila profesoru Flegrovi a vybavila ho velkou svačinou i pro jeho micíka a doprovodila jej svými vozidly s majáky na kraj města.

Velkolepá událost – Maraton byla úspěšně dokonána. Ceny vítězům byly předány a ti, kteří měli ještě zbytek sil se přesunuli do grand restaurantu Jiný svět hotelu Afrika. Přeneseně to můžeme pojmenovat, že jsme skončili na černém kontinentu.

Ti závodníci, kteří se nemohli přesunout do výše zmíněného restaurantu osobně a to jak z důvodu vyčerpání, tak i z důvodu preventivní anticovidové terapie, která zahrnovala několik velkých panáku domácí slivovice, byli na místo přeneseni.

Většina účastníků se shodla na tom, že zážitky nemusí být pozitivní, ale hlavně když jsou silné a vyjádřili naději, že pokud je Covid nezabije, tak je určitě posílí a vrátí se v dalším ročníku na start tohoto extrémního závodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty