Vladimír Ustyanovič: Podivnosti prezidentské volby aneb tah černým pěšcem

31.01.2023 8:50 | Komentář

Musím vzpomenout nad radostným prohlášením předsedkyně dolní sněmovny Adamové Pekarové nebo Pekarové Adamové, nebo jak se vlastně jmenuje, že „konečně nejsou ve Sněmovně komunisté.“

Vladimír Ustyanovič: Podivnosti prezidentské volby aneb tah černým pěšcem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nově zvoleným prezidentem České republiky je Petr Pavel. Obdržel hlasy od 3 358 926 oprávněných voličů

Zajímalo by mě, co tato dáma říká tomu, že v nejvyšší ústavní funkci bude nomenklaturní kádr KSČ a jako první dáma nastupuje absolventka bratislavské vysoké školy pro armádní politruky? Pro mě je úplně absurdní a nepochopitelné, že více než po 30-ti letech po listopadovém Sametu si náš národ nemohl vygenerovat schopné, tím nemyslím všehoschopné, lidi bez komunistické minulosti. Mohu si položit otázku, zda to nebyl skutečný cíl.
 
Musím vzpomenout na výrok Petra Pavla v souvislosti novináře Jana Kuciaka, že prezident Zeman není jeho prezidentem. Tento výrok zazněl mimo souvislosti s touto tragédií, když prezident Zeman reagoval, jak je jeho častým zvykem, zpochybněním inteligence určitých novinářů. Ať se to líbí čtenářům, nebo ne, tak většinou s výroky prezidenta Zemana směrem k novinářům plně souhlasím. Mám na paměti, když jsem byl na výcvikovém kempu u protiteroristické jednotky ve Spojených státech, s nejvyšší zatýkací pravomocí, tak nám instruktoři s nadsázkou říkali „zabijte každého novináře, protože ti mají na svědomí více životů než kterýkoliv terorista.“
 
 
Znova opakuji, byla to silná nadsázka, která měla varovat před senzachtivými novináři. Vracím se k prezidentské kampani, která měla jediného společného jmenovatele a tou je nenávist jakou možná zažili naši předkové ve druhé polovině 30. let minulého století.
 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí
S novým prezidentem nám údajně přichází pravda, čest a pořádek. Nebudu zabředávat do dávné historie, kdy v přímém přenosu sdělil, že se nechystá žádná prezidentská kampaň (rok 2019), že jezdí jenom po besedách. Další výrok Petra Pavla, že nosil jako mladý fotku Václava Havla v kufříku a při rozhovoru na ČT s Kubalem řekl, že o Václavu Havlovi slyšel poprvé až po listopadu 1989. Další úlet pravdy v podobě Petra Pavla, kdy běhaly po sítích fotky s recesistickou skupinou, na kterých byl také, tak prohlásil, že jsou to plagiáty, tak mohu s úsměvem sdělit, že historie těchto fotek, které vznikly před deseti lety, tak na nich byli asi duchové. Samozřejmě si nedovolím ani slůvkem naznačit, že nový pan prezident si nepamatuje na skutečnosti, které se udály a kterých se účastnil. 
 
Mám pocit, že slovo mír je vymazáno ze slovníku českých vládních představitelů. Fiala: „jsme ve válce.“ Černochová: „jsme ve válce, Rusové napadli raketou Polsko.“ Stanjura organizuje válečnou daň a podle admirála Roba Bauera, předsedy vojenského výboru aliance, je NATO připraveno na přímou konfrontaci s Ruskem. Narozdíl od těchto válečníků, Viktor Orbán prohlásil, že musíme zahájit jednání o míru, i kdyby to mělo trvat dlouhé měsíce. Petr Pavel volal napřed prezidentu Zelenskému na Ukrajinu a nyní prezidentce Tchaj-wanu. První kroky Pavla, ač ještě není ani v úřadě, charakterizují klasického vojáka. Podnikatelé mají úkol budovat a vojáci destruovat. Telefonát prezidentce Tchaj-wanu mohl být záměr oslabit obchodní vztahy Českých podniků s Čínou.
  
Na závěr se vrátím k titulku tohoto článku. Dám na zvážení čtenářům, zda náhoda je nepoznaná skutečnost. Neúprosná statistika z voleb. Prezidentské volby u nás, Pavel 58,32 % a Babiš 41,67 %. Slovensko, prezidentské volby 2019, Čaputová 58,41 % a Ševčovič 41,59 %. Francie, prezidentské volby 2022, Macron 58,55 % a Le Pen 41,45 %. Mám dojem, že zvolením tohoto prezidenta dosáhla Česká republika vítězství, ale bohužel Pyrrhovo a jediné o co bych poprosil expremiéra Babiše je, aby se omluvil premiéru Fialovi, za to že ho považoval za slušného člověka. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …