Vladimír Ustyanovič: Politické střepy - Soumrak české zahraniční politiky, soudruh Petříček

01.06.2020 20:25

Neskutečné se stalo skutkem. Vždy jsem si myslel, že armády a vojáci mají za hlavní úkol destrukci, ničení, likvidaci hospodářství apod. Těmto cílům předchází dlouhá příprava, jak na bázi logistické, tak i vykonáním konkrétních skutků. To jsme ale nepoznali schopnosti pana Tomáše Petříčka.

Vladimír Ustyanovič: Politické střepy - Soumrak české zahraniční politiky, soudruh Petříček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček, ministr zahraničních věcí

Působí na Ministerstvu zahraničí, ale nemohu ho nazývat ministrem, protože to by byla urážka všech ministrů zahraničí z dob Československa, Československé socialistické republiky a i České republiky.

Kariéra tohoto dálkově ovládaného nikoliv autíčka je úsměvná, kdyby nebyla později tragická pro českou zahraniční politiku. Jeho kariéra začala u Mladých sociálních demokratů. Poté dělal asistenta Miroslavu Pochemu, zemědělci, poslanci Europarlamentu. Na Pocheho korupční skandál upozornili Piráti a jeho snaha dostat se do Černínského paláce byla znemožněna. Jím dálkově ovládaný beznázorový soudruh Petříček dostal pokyn, aby se probojoval přes zastupitelstvo do sněmovny. Dopadlo to podle očekávání a tento názorově prázdný myšlenkový gigant nebyl zvolen nikde. Tak nastoupila stranická disciplína a tento člověk, který nikdy nepracoval, se stal ministrem zahraničí. Nechci používat laciné výrazy, ale je pravdivé, když se doc. JUDr. Valenčík  vyjádřil, že stupeň idiocie je jeden Petříček. Bohužel pan Petříček se proslavil obzvlášť vynikajícím výkonem, hodným myšlenkového giganta jeho formátu, který se dostal i na titulní stranu Izraelského listu Times of Izrael.

Ukázkou jeho nemyšlení je článek, v němž vydává prohlášení rychleji, než přemýšlí. Článek, který vydal společně s blábolistou Zao Ce Tungem Zaorálkem, bývalým ministrem zahraničí, který vystudoval marxismus-leninismus na filozofické fakultě. Tito politici, absolutně odtržení od reality, reagovali na výrok premiéra Izraele, který vyslovil určitou myšlenku a vizi ohledně izraelských osad na území Palestiny. Málokdo z představitelů Evropské unie si dovede přiznat, že Palestinci jsou teroristé, kteří odmítají mírová jednání s Izraelem a kteří bombardují raketami území Izraele včetně Tel Avivu.

Politika České republiky je ryze pro izraelská, což má historické kořeny, kdy Československo dodávalo zbraně nově rodícímu se státu Izrael. Tímto jedním tahem pan Petříček z ministerstva zahraničí, za podpory Zao Ce Tunga Zaorálka, úspěšně zlikvidovali naše vztahy se státem Izrael a narušili vztahy se Spojenými státy díky idiotské prezentaci názoru pro pět minut slávy, pro to, aby byli viděni v tisku a v jiných médiích. Přenos z Parlamentu České republiky měl dva zajímavé dozvuky.

Zaorálek, který porovnal boj Palestinců proti Izraelcům k boji Čechoslováků proti fašistům.

Poslankyně Černochová, jejíž vystoupení mělo koule. Nazvala Zaorálka náckem. Jeho vystoupení bylo vystoupením štěkajícího foxteriéra, který vzpomínal na své úlovky a teď už je pro smích na smetišti politických dějin. Více a více mě přesvědčuje tvrzení, že až na čestné výjimky, je slovo politik sprostým slovem.

Mohu ještě vzpomenout uctění Banderovců, válečných zločinců, ministrem Petříčkem společně s bývalým ministrem zahraničí Ukrajiny. Tito váleční zločinci vraždili jak na území Polska, tak i Československa a samozřejmě i na vlastním území, pod vedením německých fašistů. Válečnému zločinci Štefanu Banderovi poskytla azyl Spolková republika Německo a zemřel v Mnichově střelami, jako jiní váleční zločinci a vrazi. Tuto realizaci provedla pravděpodobně KGB.

Mimo jiné, Saudská Arábie zavraždila novináře na území Turecka a Izraelci sprovodili ze světa palestinské teroristy, kteří postříleli izraelské sportovce na Mnichovské olympiádě v roce 1972 Zabití válečného zločince  nebo teroristy není vražda, je to trest. Zabití novináře Chášukdžího je politickou vraždou, kterou spáchaly tajné služby Saudské Arábie, vzoru demokracie a přítele Spojených států.

Paradox minulé doby - známý palestinský terorista Arafat byl držitelem Nobelovy Ceny míru - to už je takový druh politického hyenismu.

Další historická souvislost je ta, že bývalý Egyptský prezident Násir veřejně prezentoval, že Izraelce vytlačí do moře v rámci útoku koalice arabských států. Jaké bylo překvapení Arabů, když v 6-ti denní válce izraelské letectvo rozdrtilo arabské síly.

Jak říkají Izraelci, proč to byla 6-ti denní válka? Protože měli náboje a rakety na 6 dní. To je samozřejmě vtip. Měl jsem tu čest být 6 až 7 krát v Tel Avivu a setkat se s profesorem medicíny Shimonem Slavinem, který se této války účastnil, ne jako lékař nebo chirurg, ale jako žabí muž.

Izraelci žijí v koexistenci s Araby, křesťany i dalšími náboženskými skupinami, nikdy  jsem nebyl svědkem násilí Izraelců vůči jiným nábožensky činným skupinám, ale byl jsem svědkem toho, jak v blízkosti vjel arabský útočník mezi lidi, nebo pobodal a usmrtil občany státu Izrael a to nemluvím o přímo teroristických akcích militantní složky Hamásu, která operuje z Jordánska, Libanonu a Palestiny.

Blahopřání ministra zahraničí soudruha Petříčka nově jmenovanému ministru zahraničí Izraele bylo taktně ale důrazně odmítnuto diplomatickou cestou.

Málokterý ministr zahraničí byl schopen zlikvidovat během ani ne jednoho volebního období dlouhodobě budované vztahy jak politické, tak i ekonomické s velmocemi jako Spojené státy, Ruská federace, Čína a stát Izrael.

Můžeme si položit otázku, v čí prospěch tento omezeně myšlenkový gigant pracuje. V případě, že je jeho cílem likvidace ČSSD, daří se mu to velice úspěšně. Lze se domnívat, že pracuje pod cizí vlajkou, a to vlajkou ANO 2011, protože jedině premiéru Babišovi tyto kroky maximalizují zisky ve volebních preferencích.

Vladimír Ustyanovič

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla