Vladimír Ustyanovič: Selhání volného trhu, lež jako věž

30.08.2022 19:28 | Komentář

Blížící se katastrofa české ekonomiky má společného jmenovatele a tou je nečinnost vlády. Argument, že volný trh selhal je absolutní protimluv.

Vladimír Ustyanovič: Selhání volného trhu, lež jako věž
Foto: pixabay.com
Popisek: Energie - ilustrační foto

Skutečně to byl volný trh, kdo zavedl systém emisních povolenek? Samozřejmě že ne. Copak volný trh zavedl a nařídil výrobu elektromobilů, které kupodivu jezdí na elektrickou energii, které je už dávno nedostatek? Nesmysl. Kdyby fungoval volný trh, tak nás konflikt na Ukrajině, tím myslím Evropu, zasáhne minimálně. Musíme si přiznat, že v Evropské unii, řízené euro-byrokraty, se vracíme k násilné regulaci všeho, co má charakter tržní ekonomiky.

Jenom pár příkladů, které všichni znají. Správný tvar banánů, neférová dotační politika pro zemědělce jednotlivých států Evropské unie. A tady jsme u jádra pudla, každá dotace křiví volný trh a je nástrojem pro korupci. Dotační zemědělská politika například pro Polsko a Francii je diametrálně odlišná než pro Popelku s názvem Česká republika. Ještě nedávno jsme slyšeli prohlášení ministra pro bankrot Josefa Síkely, že není možné hledat řešení na národní úrovni, že se musí hledat řešení na Evropské úrovni. Z tohoto omylu vyvedl ministra pro opožděné reakce ministr spravedlnosti Pavel Blažek tím, že řešení musí být rychlé, musí se přijmout v řádu několika dnů až týdnů a nečekat, jak se rozhoupe 27 států Evropské unie. Toto byl výrok neboli názor skutečné politické osobnosti.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

Včera navštívil Prahu německý kancléř ,,protektor" Scholz. Přijel sdělit české vládě, že právo veta je už přežité a Němci a další velké státy prosazují schvalování zákonů a nařízení prostou většinou. Je to absolutně antidemokratický nátlak, protože Evropská unie byla založena na jednotné dohodě všech států unie. Němci to mají asi v genech, protože už v minulém století dovedli dvakrát Evropu na pokraj katastrofy s absencí vnímání geopolitické reality a trestání za odlišné názory, což, musím přiznat, nebylo pouze specialitou Němců, ale všech totalitních režimů.

Odborná vyprahlost české politické scény je důsledkem neexistence odborníků na jednotlivých resortech, respektive čím větší diletant, tím je lépe ovladatelný různými zájmovými skupinami. Začněme od ministra dopravy Martina Kupky. Premiér Topolánek měl tiskového mluvčího, který se jmenuje Martin Kupka, a tentýž Martin Kupka je ve Fialově vládě ministrem dopravy, takže z tiskového mluvčího je najednou ministr dopravy? Což můžeme nazvat nikoliv sešupem, ale volným pádem, zejména z hlediska nároků na odbornost těchto vládních činitelů. Tento bývalý tiskový mluvčí a nynější ministr dopravy prohlásil, že resort pod jeho vedením letos postaví celých 35 kilometrů dálnic.

To je fakt "bomba", která se dá porovnat s chaotickými výroky Josefa Síkely, který je spíše ministrem pro bezradnost. Jeho výroky mi připomínají knihu od Patricka Ryana Jak jsem vyhrál válku. K Josefu Síkelovi bych dal dovětek, "jak jsem vyhrál válku s plynem". Můžeme srovnat s ministrem Karlem Havlíčkem za ANO, který úspěšně zvládal dvě ministerstva, jak průmyslu, tak dopravy.

Další odborný nedovzdělanec je učitel na vnitru, který díky korupčním skandálům své partaje, které zasáhly českou vnější rozvědku, tak mají s největší pravděpodobností za následek zastavení toků zpravodajských informací ve vztahu k tajným službám České republiky. Tato vláda národní katastrofy nemá ve svém týmu ani jednoho ekonoma. Možná by mohli požádat docenta Havlíčka o externí spolupráci. Věřme, že tato vláda, která se hodně podobá dělnickým vládám v 50. letech, bude smetena pomyslným tornádem nad Strakovou akademií.

Závěr, definitivní personální kolaps vidíme u sociálních demokratů, kteří nominují Annu Šabatovou do zastupitelstva hlavního města Prahy. Tato trockistka, která podle učení Lva Trockého má vést permanentní boj proti světovému kapitalismu. Tato bývalá ombudsmanka neměla ani potřebu hájit lidská práva. Vzpomeňme si na příklad somálské podvodnice na střední zdravotnické škole, kdy až soud pravomocným rozhodnutím uznal nevinu paní ředitelky výše zmíněné školy. Anna Šabatová hájila všechno možné, ale nikoliv právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.