Vladimír Ustyanovič: Špinavá hra aneb náhoda je nepoznaná skutečnost

03.10.2022 18:22 | Komentář

Za poslední týden se událo tolik takzvaných náhod, na které bychom jindy čekali možná i desetiletí. Ekonomická fakta se nesmí stát součástí ideologické manipulace, kterou provádí většina politiků napříč naším politickým spektrem, konkrétně jejich informace, že nakupováním ruského plynu podporujeme ruskou válku. Nakupováním ruského plynu zabezpečujeme hlavně náš průmysl, který by bez plynu zkrachoval. Takže máme snad přestat kupovat výrobky z Číny, kterých je u nás většina, zejména technologie, protože tím podporujeme komunistický režim? Asi ne. Proč nám tedy nejde Ukrajina příkladem a neodpojí se od ruského plynu, který stále odebírá, a to až 400 milionu kubíků plynu měsíčně? Máme je obvinit z podpory Putinova režimu, respektive z podpory invaze na Ukrajinu? Odpověď nechám na každém čtenáři.

Vladimír Ustyanovič: Špinavá hra aneb náhoda je nepoznaná skutečnost
Foto: Repro Youtube
Popisek: Únik plynu z plynovodu Nord Stream

Událostí, která překvapila celý svět, byl akt terorismu, který měl charakter terorismu průmyslového a ekologického. Mnoho se na toto téma napsalo, ale důležité je položit si soubor zásadních otázek. Komu tento incident prospěl? Jeden z prvních, kdo se vyjádřil byl polský premiér Mateusz Morawiecki a vzápětí na Twitteru bývalý ministr zahraničních věcí Polska Radosław Sikorski cituji: ,,Děkujeme Spojeným státům." Mediální prostředí poté zaplavily spekulace, že tyto plynovody si vyhodili sami Rusové. Americký komentátor Tucker Carlson shromáždil určité hypotézy a seřadil je chronologicky v čase. Tři týdny před začátkem války prezident Biden naznačil, že může ropovody vyřadit z provozu v případě, že Rusové překročí hranice Ukrajiny. Na otázku, jak to udělá, odpověděl: ,,Slibuji, že to dokážeme." Podobně se k tomu vyjádřila Victoria Nulandová, která je známou roztleskávačkou všech agresí, ve kterých měly prsty Spojené státy, ať už to byl Irák, nebo Libye. Samozřejmě bez jakéhokoliv náznaku omluvy směrem ke 200 tisícům mrtvých civilistů i vojáků. Vyjádření ministra zahraničí Antonyho Blinkena: ,,Sabotovat Nord Stream bylo v něčím zájmu.“ Na to reagoval Carlson: ,,Putin je určitě agresor, ale není totální blbec, aby si vyhodil svoje plynovody, čímž by si vyrazil z ruky páku závislosti vůči zemím, kterým dodává plyn. Další náhoda, kterou jsme mohli zaznamenat - švédské úřady zaznamenaly dva podmořské výbuchy o síle stovek kilogramů TNT. Nic přírodního to nebylo. Plyn unikal na třech různých místech. Kolik mořských savců zahynulo touto sabotáží? Červená nit náhod se vine jako dračí smyčka ke skutečnosti, že pár týdnů před výbuchem proběhl v Baltském moři nácvik podmořských operací NATO. Německo položilo důležitou otázku k zahájení vyšetřování, a to kdo způsobil tento akt průmyslového terorismu, protože jak víme, Němci patří mezi nejpoškozenější.

Vraťme se na naši politickou scénu. Proběhly komunální a senátní volby s větším či menším úspěchem pro jednotlivé strany. Ne nevýznamným faktorem je skutečnost, že se do senátu dostaly dvě senátorky, bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová a také advokátka Jana Hamplová. Zejména Jana Hamplová za covidismu bojovala proti nezákonným restrikcím vlády a společně s týmem právníků strany PRO JUDr. Jindřicha Rajchla, zvítězili ve sporech, přičemž výsledkem byly judikáty nejvyššího správního soudu. Toto vítězství obou dam nemohla překousnout lidovecká senátorka Šárka Jelínková, kvičící v přímém přenosu CNN Prima News, kdy nenechala na obou dámách nit suchou. Asi bych taky dostal hysterický záchvat, kdyby mi skončily rajské hody za nicnedělání v senátu s platem cca 160 tisíc korun měsíčně. Tak paní senátorko šup na pracák a nepomlouvejte lidi, kteří něčeho dosáhli.

Urážky demonstrantů, kteří přišli na obě dvě demonstrace svědčí o inteligenčním deficitu našich vládních politiků a vulgární urážky demonstrantů svědčí o tom, že když nemám argument, tak lidi budu dehonestovat. Bohužel tato vláda je nejhorší vládou od roku 1989.

Před několika týdny navštívil Prahu kancléř Scholz a tlačil premiéra Fialu, aby se zrušilo právo veta pro jednotlivé státy Evropské unie a hlasovalo se o zásadních zákonech prostou většinou. Vracím se k tomu, že na podobné téma hovořil na Deníku.cz s redaktorkou Terezou Pergnerovou generátor probruselských a proamerických nápadů a rektální alpinista, jeden z kandidátů na prezidenta, Petr Pavel s tím, že téma rozhodování kvalifikovanou většinou by bylo možné k jednání. Tím bychom se zbavili veškerých práv a svobod a předali bychom je bruselskému politbyru. Je pravdou, že pan generál Pavel, by byl při nezměně režimu nomenklaturním kádrem ústředního výboru komunistické strany Československa, kádrem, který byl na takové vedení zvyklý. Rigidní myšlení je železná košile neboli starého psa novým kouskům nenaučíš.

Závěr

,,Dožili jsme se doby, kdy jsou moudří lidé umlčování, aby to, co říkají, neuráželo hlupáky." Albert Einstein.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …