Vlastimil Balín: Tak to tu snad ještě nebylo….

07.11.2013 9:19

Soud požádá Sněmovnu o vydání Schwarze z ANO.

Vlastimil Balín: Tak to tu snad ještě nebylo….
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Bronislav Schwarz, lídr Severočechů za Ústecký kraj, číslo 2 na kandidátce ANO v Ústeckém kraji

Je po předčasných volbách. Karty byly rozdány nepříliš průkazně. Na nějakou vládu se silným mandátem není. Navíc je vítěz voleb ČSSD zmítána hloupostí některých svých přespříliš ambiciózních veličin typu Haška spol.. Povídá se o možnosti koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL, případně menšinové vlády ČSSD s podporou těchto dvou stran. O KSČM se moc nemluví, její přestavitelé a poslanci se moc neukazují (únik informací z jednání jihomoravského KV KSČM v Brně bude asi výjimkou potvrzující pravidlo). Ale jistě se najde v ČSSD pár lidiček, kteří budou domlouvat tu a tam podporu tu pro to, tu pro ono právě od KSČM a jistě zde najdou pochopení, zejména když odměna bude tučná…. Jistě se bude leckdo odvolávat na svou poslaneckou imunitu, byť je dnes již značně okleštěná a vymezuje prostor jen pro projevy ve sněmovně. Prostě vše jako po každých jiných předchozích volbách.

Jenže přeci jen se stalo cosi, co se v Mostě tušilo a o čem se tiše i hlasitěji šuškalo, že totiž někteří do PS PČR kandidovali právě s vidinou alespoň takovéto imunity. Ředitel městské policie Most, radní města Lomu a zastupitel ÚK a dnes poslanec za hnutí ANO B. Schwarz zatím zahájil vedení tohoto pelotonu čekatelů na zbavení imunity. Tedy rychlost jako hrom, když vezmeme, že ještě nebylo zasedání sněmovny a nesložil slib. Takže jeden ze tří hráčů o PS a hlavně o pozice v exekutivě Babišovo ANO a sám Babiš, tak mají problém. Problém, kdy je dohání jejich vlastní rétorika a prezentace své „zářné čistoty“ vystavované na odiv proti „umazanosti“ tzv. tradičních parlamentních stran.

Jistě nebudu sám, kdo se nyní bude pozorně dívat a sledovat, jak se zachová A. Babiš a poslanecký klub ANO a zda třeba nevyzvou poslance Schwarze ke složení mandátu, protože toho má na svých bedrech opravdu dost a  dost. Což se delší dobu v Mostě vědělo a ví. Dokonce byl A. Babiš upozorňován na tuto skutečnost a nic se nestalo. Dal na chvalozpěvy a „ódy na radost“ na téma Schwarzových výjimečných schopností, obětavosti, poctivosti a profesionality, na chvalozpěvy od sobě podobných z hnutí Severočeši.cz, hnutí, které vzniklo rovněž jako ANO jako podnikatelský projekt pro politiku jako S.cz. B. Schwarz sám se chlubil svými rádoby pozitivními vlastnostmi  a oddaností věci bezpečnosti a dodržování práva. Jenže jaksi zapomněl voličům sdělit, že sice jako kandidát miluje dodržování práva, zasazuje se a bude se zasazovat o zvyšování bezpečí občanů, ale že proti němu údajně běží několik vyšetřování a dokonce již soudní sporů ze skromnosti sobě vlastní, tak to žel nedodal.

Nyní jej vše dohnalo a bude veřejně přetřásáno. Myslím, že však nezůstane jen u tohoto pána a konečně snad dojde na čištění Palerma na severu Čech. To však snad až později. Nyní bude opravdu dobré, aby se k celé záležitosti, mají-li zůstat důvěryhodní alespoň ještě chvilku, postaví A. Babiš a jeho „melody boys“ v hnutí ANO. Sám Schwarz údajně kolegy požádá o své vydání, ale určitě jim opět nesdělí, že nejde jen o nějaký dlouholetý případ  údajného zneužití pravomoci veřejného činitele z roku 2006, ale i další excesy, kde se vedlo nebo vede vyšetřování či je údajně, jak se pošeptává, přímo či nepřímo dotčen některými soudními spory a figuroval nebo figuruje v dalších kauzách. Fakt, to tu snad ještě nebylo, leč prý bychom si měli zvykat. Nevím, jak Vy, ale já na takové zvyky nemám chuť ani náladu….

Přeji hezký den, Vlastimil Balín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…