Výzva k přijetí zákona o maximální daňové zátěži pracujícího obyvatelstva

20.06.2015 22:31

Vyzývám Vládu ČR k předložení návrhu zákona o vytvoření finanční brzdy zátěže pracujícího obyvatelstva. Náš stát již má přijatý zákon o dluhové brzdě veřejného rozpočtu, ovšem není zde jakékoliv omezení, které by řeklo politikům kolik ještě mohou vzít peněz z výdělků pracujícím občanům ČR.

Výzva k přijetí zákona o maximální daňové zátěži pracujícího obyvatelstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Bohužel je dnes plat pracujícího občana daněn 2 krát (ze superhrubé mzdy a z hrubé mzdy) a následně ještě zatížen dalším poplatky (sociální a zdravotní pojištění), kdy pracujícímu občanovi zůstane ze superhrubé mzdy zhruba 60% jeho výdělku, další nepřímé daně zaplatí pracující občan z každého svého nákupu čehokoliv nebo z prodeje (nemovitost) a při každém jednání na úřadě jsou z něj tahány další a další peníze (např. 1000kč za zápis změny na katastrálním úřadě nebo poplatky za czechpoint nebo evidenci vozidle atd.)

Je nutné vytvořit určitou brzdu pro ochranu zbytku pracujících občanů před nezodpovědnými politiky a vysokými úředníky, kteří žijí mimo realitu s vysokými příjmy hrazenými opět pracujícími občany. Tato brzda by měla jasně říci kolik procent musí stát nechat občanovi z jeho výdělku tak, aby se zabránilo pokračujícímu zvyšování finanční zátěže pracujícího občana ČR skrze přenášení nákladů neustálých politických výmyslů.

Lukáš Rejnek

K výzvě se můžete připojit ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.