Výzva zastupitelstvu města Říčany k podpoře stavby školy

04.04.2015 7:37

My, níže podepsaní obyvatelé Říčan, žádáme zastupitelstvo města Říčany, aby neprodleně rozhodlo ve věci souhrnného vyjádření ke stavbě Základní a mateřské školy Magic Hill, investor Na Fialce, s.r.o. (více o stavbě na www.stavimenovouskolu.cz).

Výzva zastupitelstvu města Říčany k podpoře stavby školy
Foto: info.ricany.cz
Popisek: Říčany

Po mnohaměsíčním vlekoucím se jednání se Město Říčany k záměru výstavby školy a školky Magic Hill jasně nevyjádřilo přesto, že mělo tento bod na programu jednání dne 18.3.2015. Zasedání zastupitelů rozhodlo o odročení hlasování a vytvoření komise zastupitelů k dalšímu projednávání záměru.

Vzhledem k tomu, že investor splnil všechny mu předložené požadavky Města Říčany obsažené ve vyjádření z 19.12. 2014 č.j. 135938/2014-MURI/Sek/835, tj. investor souhlasil s vybudováním dodatečné infrastruktury v lokalitě  Fialka v hodnotě 1,9 mil Kč (mimo jiné vybuduje dodatečná parkovací místa a nové chodníky, opraví a rozšíří ulici Mánesova) a zpracoval na své náklady dopravní studii, která považuje stavbu v lokalitě za možnou a dopravně řešitelnou, vyzýváme tedy Město, aby na nejbližším zasedání zastupitelstva, to je 8.4.2015 vydalo souhlasné stanovisko ke stavbě nebo, aby řádně vzneslo své námitky, v čem spatřuje případný rozpor záměru výstavby školy s právními předpisy, tj. s územním plánem, stavebním zákonem a prováděcími předpisy.

Komu bude petice předána: Zastupitelstvu města Říčany

Petici můžete podepsat zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

15:57 Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

Zdá se, že mainstreamové agentury pro výzkum veřejného mínění tvoří nerozbornou jednotu.