Zdeněk Joukl: Rozvolňovací dopis vládě

03.06.2021 19:53

Většina zdravotních odborníků včetně pánů MUDr. Petra Smejkala (vedoucí MeSES) a MUDr. Milana Kubka (prezident České lékařské komory) jsou proti tomu, aby Opatření vlády proti covidu byla ukvapeně a riskantně rozvolňována. A k tomu se právě chystáte.

Zdeněk Joukl: Rozvolňovací dopis vládě
Foto: Archiv Zdeňka Joukla
Popisek: Zdeněk Joukl

A to z toho důvodu, že Vaše nedostatečně zdůvodněné zákazy ohledně zavírání restaurací, večerek a podobně, zpochybnil Nejvyšší správní soud. Svědčí to o Vaší nekvalitní práci včetně toho, že jste při skutečně reálném stavu nouze nepožádali při této příležitosti Poslaneckou sněmovnu o schválení nového Nouzového stavu.

Svou roli hraje jistě také to, že ministr zdravotnictví Mgr. Adam Vojtěch není lékař, ale spíše právník, pro kterého je zřejmě (jak sám přiznal) rozhodnutí Nejvyššího správního soudu „svaté“. Vypadá to tak, že zásada epidemiologů : „opatření realizovat rychle a uvolňování dělat pomalu“ vláda bere tak trochu s humorem. Též pro Vás Může být lákavé použít rozhodnutí Nejvyššího správního soudu jako alibi pro případ vzniku páté vlny epidemie. Ale co Vaše svědomí a co příbuzní dalších zbytečně mrtvých spoluobčanů?

Již dnes se Opatření vlády dodržují jen velmi ledabyle (chybí totiž kvalitní a rychlá kontrola policií a hygieniky – a to včetně postihů). Při mé sobotní jízdě vlakem polovina cestujících z dvanácti (hlavně mladých) neměla roušky (antirouškaři) nebo je měla pod nosem (podnosáci). V restauracích měli mít dříve hosté roušky v případě, když nekonzumují. Dodržovalo to tak maximálně 10 % z nich. Myslíte snad, že po 31. 5. bude situace v restauracích lepší? Tak naivní snad nejste.

Druhá, třetí a čtvrtá vlna byly úplně zbytečné. Vznikly právě tím, že se unáhleně a nezodpovědně rozvolňovalo a nebylo dostatečně kontrolováno a postihováno nedodržování Opatření vlády. Odhaduji, že tak přišlo zcela zbytečně o život 25 000 našich občanů. Jedná se možná o největší masové vraždění v naší zemi. A zodpovědná je vláda. Chcete opět riskovat a případně pokračovat ve vyvražďování?

  nebo se pokusíte riskantní pondělní rozvolňování ještě nějakým způsobem zpomalit nebo zastavit? Nebude to lehké ani populární (zvláště pak před volbami), ale mrtvého člověka již neobživnete!

Osobně problém vyřeším jednoduše tak, že předčasně otevřené podniky do poloviny června navštěvovat prostě nebudu.

Rozvolnění od 31. 5. 2021

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18891 lidí

Odborníci, ti jsou proti,
a přece se dál rozvolňuje,
Správní soud se nezapotí,
až pátá vlna k nám dopluje.

Otvíráme náruč
pro Indickou mutaci,
nabíháme na nůž
- tohle, že se vyplácí?

Zdeněk Joukl
praktický sociolog a samozvaný poradce vlády v koronavirové pandemii

P.S. Vláda má doporučení prakticky vždy realizovala, ale téměř vždy pozdě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla