Zdeněk Koudelka: Ústavní soud odložil opakované volby v městské části Brno-sever

09.01.2015 9:24 | Zprávy

Ústavní soud 8. 1. 2014 odložil vykonatelnost usnesení Krajského soudu v Brně ze dne 13. 11. 2014 o neplatnosti voleb Zastupitelstva městské části Brno-sever a vykonatelnost rozhodnutí ministra vnitra č. 289/2014 Sb., o vyhlášení opakovaných voleb do Zastupitelstva městské části Brno-sever.

Zdeněk Koudelka: Ústavní soud odložil opakované volby v městské části Brno-sever
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

Volby do Zastupitelstva městské části Brno-sever, které se měly původně opakovat 14. 3. 2015, se až do rozhodnutí Ústavního soudu o ústavní stížnosti Rostislava Hakla a městské části Brno-sever, které zastupuje advokát Zdeněk Koudelka, konat nebudou.

Důvodem odložení je, aby se zbytečně neplýtvaly prostředky státu i volebních stran na přípravu voleb, když by Ústavní soud nakonec rozhodl o tom, že rozhodnutí o neplatnosti původních voleb v říjnu 2014 je nesprávné. Ústavní soud tak zabraňuje těžko řešitelné situaci, kdy by v opakovaných volbách došlo ke zvolení jiných členů zastupitelstva a přitom by na základě rozhodnutí Ústavního soudu mohlo dojít k potvrzení mandátů členů zastupitelstva zvolených v říjnu 2014.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

11:21 Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

Zpracovat analýzu živého vysílání volebního studia, kdy několik hodin netrpělivě čekáme na výsledky …