Zdeněk Zbořil: S kandidáty na prezidenta se roztrhl pytel

06.09.2016 10:49

Zdá se, že se na druhou přímou volbu prezidenta ČR se připravuje velká tsunami kandidátů.

Zdeněk Zbořil: S kandidáty na prezidenta se roztrhl pytel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Zbořil

Nejen staré známé ojetiny, ale i noví dvougenerační braši. Někteří sice ještě mladí, ale již psychologicky opotřebovaní. Asi všichni předpokládají, že Miloš Zeman je na tom špatně se zdravím, anebo si myslí, že vůle potenciálních voličů je ovládána ČT, Novou nebo několika tituly tištěných medií. Jména Kolář, Halík, Švejnar, Horáček, Pánek aj. jsou tak trochu z jednoho vrhu, a díky Kroměřížské výzvě k nim přibudou jistě ještě další podobná jména. Na horizontu se objevil i nezapomenutelný dr.Sládek, pro spoustu voličů barevnější, než ti jiní známí/neznámí.

Přesto, pokud bychom chtěli, můžeme si dovolit hledat mezi těmi, kteří dosud s projevy svého zájmu nespěchají. Co třeba Vladimír Dlouhý, který se účastnil první volby, ale z důvodů dodnes dostatečně nevysvětlených odstoupil? Nebo někdo podobný, který bude mít podporu exkluzivních finančních nebo jiných "nevolených elit"? Přistání "parašutisty" Kiska na kandidátní listinu tři měsíce před volbami na Slovensku nám budiž mementem.

Pro zajímavost uvádíme pořadí kandidátů Kroměřížské výzvy: 1. Horáček Michal, 2. Halík Tomáš, 3. Pánek Šimon, 4. Švejnar Jan, 5. Kolář Petr, 6. Wagnerová Eliška, 7.Kocáb Michael, 8. Pavel Petr, 9. Eben Marek, 10. Pithart Petr, 11. Schwarzenberg Karel, 12. Roithová Zuzana, 13. Pospíšil Jiří, 14. Němcová Miroslava, 15. Marvanová Hana, 16. Höschl Cyril, 17. Sokol Jan, 18. Sedláček Tomáš, 19. Žantovský Michael, 20. Dienstbier Jiří, 21. Svěrák Zdeněk, 22. Grygar Jiří, 23. Fischerová Táňa, 24. Fischer Pavel, 25. Dlouhý Vladimír.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…