Zuzana Spurná: Za celou svou psychologickou kariéru jsem se nesetkala se jménem Laury Janáčkové

25.09.2014 15:12

Za celou svou psychologickou kariéru, což je cca 16 let praxe v klinické oblasti, jsem se nesetkala se jménem Laury Janáčkové a není mi známo, že by se nějakým způsobem věnovala onkologickým pacientům.

Zuzana Spurná: Za celou svou psychologickou kariéru jsem se nesetkala se jménem Laury Janáčkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Laura Janáčková a její publikační činnost

Od roku 1998 jsem pracovala  jako psycholog ve FN u sv. Anny v Brně na Oddělení radiační onkologie, posléze název změněn na Odd. klinické a radiační onkologie, a od roku 2001 jsem tamtéž pracovala jako klinický psycholog  po složení atestace. Od roku 2008 vedu v této nemocnici samostatné Oddělení klinické psychologie. V době existence našeho onkologického oddělení a i po jeho  zrušení sloučením s MOU jsem se věnovala aktivně onkologickým pacientům, vystupovala na mnohých onkologických kongresech v česku i zahraničí, věnovala se odborné veřejnosti - lékařům, i neodborné veřejnosti - pacientům.

Při psaní své doktorské práce jsem spolupracovala s několika klinikami v rámci celé ČR při svém výzkumu, který byl zaměřen na kvalitu života lékaře pracujícího v onkologii.  Tato práce je veřejně přístupná na stránkách Masarykovy Univerzity - http://is.muni.cz/th/35223/fss_d/ <http://is.muni.cz/th/35223/fss_d/>  a nese název Kvalita života lékaře - onkologa. V rámci psychoonkologie jsem rovněž vystupovala v médiích i na setkáních s veřejností.

Za celou svou psychologickou kariéru, což je cca 16 let praxe v klinické oblasti, jsem se nesetkala se jménem Laury Janáčkové a není mi známo, že by se nějakým způsobem věnovala onkologickým pacientům. Nikdo z kolegů lékařů onkologů, ani kolegů klinických psychologů věnující se onkologii, nehovořil nějakým způsobem o tom, že by se Laura Janáčková věnovala péči o onkologické pacienty. Jinými slovy jsem ji na žádné odborné ani neodborné akci nepotkala, ani jsem o jejích aktivitách v tomto oboru neslyšela. V rámci psychoonkologie je pro mne Laura Janáčková neznámý pojem.

Jako klinický psycholog jsem se také účastnila tuzemských i zahraničích rekondičních pobytů a vzdělávacích akcí s onkologickými pacienty v rámci pacientských organizací Arcus, Mamma help.

PhDr. Zuzana Spurná, Ph.D.
Primář Oddělení klinické psychologie, FN u sv. Anny v Brně
Předseda pobočky JmK Asociace klinických psychologů ČR
Člen Prezidia Asociace klinických psychologů ČR

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.