Bárta: Ministr Dobeš nás zřejmě vrátí do Řebíčkovy éry

17.05.2012 20:59

Z deníku Víta Bárty.

Bárta: Ministr Dobeš nás zřejmě vrátí do Řebíčkovy éry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Dobrý večer, právě jsem se dočetl ve včerejší Mladé frontě, jak si pan ministr Dobeš představuje další fungování ŘSD.

Pominu-li klišé o budování archivu, který se začal dávat budovat již za GŘ Švorce v souvislosti se zjištěním, že chybí smluvní dokumentace na akci Brno-Rajhrad, na kterou tehdejší GŘ podal trestní oznámení a pominu-li také budování spisové služby, která na ŘSD existuje, jen ne v elektronické podobě nějakého softwaru za stamiliony, jak je ve státní správě zvykem…

Takže nám pánové neřekli nic jiného, než že veškeré soutěže na přípravu staveb, které byly připraveny tak, aby byla zajištěna jasná zodpovědnost za dílo projektantem, byly připraveny špatně, a že v minulosti, kdy každou část projektoval někdo jiný bez návaznosti a jasné odpovědnosti za dílo jako celek, je správné.

A vlastně nám sdělili, že modernizace D1 byla vypsána taktéž špatně, přestože stejný ministr připravoval, a jak je mi známo, tak i schválil zadávací dokumentaci, to stvrdil svým podpisem.

Nemohu se ubránit dojmu, že se vracíme zpět ke starým pořádkům. A vůbec bych se nedivil, kdyby za pár týdnů přišli pánové s prohlášením, že vše důkladně zanalyzovali a nezbývá nic jiného, než opětovně spustit stavby z Řebíčkovy éry, které byly pochybně vysoutěženy a stojí 27 miliard!!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Zranitelným zákazníkům na trhu s energiemi pomůže nařízení MPO

16:02 Ministr Síkela: Zranitelným zákazníkům na trhu s energiemi pomůže nařízení MPO

Vláda schválila návrh nařízení Ministerstva průmyslu a obchodu, které stanovuje podmínky ochrany pro…