Bárta (VV): Kdy se Nečas s Kubou začnou zabývat drahými potravinami?

27.02.2013 14:22

Kampaň za levnější potraviny hraju již několik měsíců. Vláda bohužel zatím na toto volání vůbec nereaguje.

Bárta (VV): Kdy se Nečas s Kubou začnou zabývat drahými potravinami?
Foto: Věci veřejné
Popisek: Vít Bárta na volební konferenci Věcí veřejných

Posílám proto písemnou poslaneckou interpelaci na premiéra Nečase a ministra průmyslu a obchodu Kubu. Jsem velmi zvědavý, jak budou ospravedlňovat svoji nečinnost.

Legislativní činnost, která musí proběhnout, aby v České republice mohla klesnout cena potravin, je změna zákona o významné tržní síle. Tento zákon byl přijat jako produkt levicové ochranářské politiky ČSSD. Měl chránit české výrobce před obchodními řetězci. Dělá to ale tak nesmyslně důkladně, že chrání i velkovýrobce a potravinové oligarchy typu Babišových pekáren nebo Plzeňského Prazdroje. Tyto koncerny ochranu rozhodně nepotřebují. Ba naopak, dnes mohou zneužívat této legislativní ochrany a diktují si na trhu, jak za kolik budou dodávat, aniž by s o tom s kýmkoli jen bavili.

Je tedy naprosto zarážející, že naše pravicovo-pravicová vláda tomu jen nečinně přihlíží a nic nedělá. Posvítil jsem si tedy na činnost těch, kdo v tomto mají nejvíce máslo na hlavě a to sice ministra průmyslu a obchodu Kubu a premiéra Nečase. Brzy budu informovat, co mi na interpelace odpověděli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.