Bělobrádek (KDU-ČSL): Brojil jsem pouze proti muslimským radikálům

07.03.2012 14:49

Reakce na slova pana Alrawiho z 25. února

Bělobrádek (KDU-ČSL): Brojil jsem pouze proti muslimským radikálům
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Cituji: Araby žijící u nás však postoj KDU-ČSL překvapuje. Muneeb Hassan Alrawi, prezident Ústředí muslimských obcí v ČR, řekl: "Nechápu opakovanou účast a podporu lidí z KDU-ČSL na akcích pana Kusáka. Nevím, z čeho pramení postoj a odpor lidovců vůči muslimům, co konkrétně jim vadí. Nějaké brojení a petice, takový postoj KDU-ČSL je pro mě nepochopitelný. Podle mě nepředstavuje katolíky ani křesťanství."

Důrazně se ohrazuji. Pan Alrawi mě i KDU-ČSL obvinil z odporu, brojení a peticí proti muslimům. Že jsou takové činnosti pro pana Alrawiho nepochopitelné, je možné, ale je to zřejmě způsobeno tím, že je zcela neorientován.

Pozvání na akci, kterou pan Kusák pouze spoluorganizoval, jsem přijal proto, že je třeba o islamizaci v kraji i republice diskutovat. Diskutoval jsem, petici jsem nechválil ani nepodporoval. Brojil jsem a odpor vyjádřil, doufám, že v naprosté shodě s panem Alrawim, pouze proti muslimským radikálům. To, že se objevují v českých mešitách, o tom snad nemůže být ani sporu. V mých slovech vždy najdete jednoznačné odlišení mírumilovných muslimů a extrémistů, kteří se najdou v každém náboženství.

Cítím se být ohrožen radikálními muslimy, kteří v českých mešitách volají po vraždění Židů, kteří křesťany považují za lidi druhé kategorie, ženy za bytosti bez duše a chtějí své názory učit a rozšiřovat. Cítím se ohrožen lidmi, kteří se snaží upírat společnosti nenásilné a legální tříbení názorů v diskusích, lidí, kteří druhé kádrují, aniž by se zajímali o jejich názory.

Nevadí mi mešity, vadí mi v mešitách muslimští radikálové. Co se mešit týče, pak se domnívám, že do střední Evropy a tím spíš do Hradce Králové nepatří minarety. Z důvodů kulturních a architektonických. S muslimy, pokud budu pozván, rád přijdu diskutovat také, například o tom, kdy se budou konečně v Riádu stavět nové kostely a synagogy, proč jsou nejpronásledovanější skupinou ve světě křesťané a jak se muslimské režimy k nim chovají. Rád budu diskutovat o tom, jak se místní muslimská komunita staví k soužití s Židy, s šikanou a vražděním křesťanů, jak se stavějí k demokracii, svobodě a toleranci.

Jistě by to byla debata velmi zajímavá.

Vyšlo v Mladé frontě DNES

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.