Bělobrádek (KDU-ČSL): Důvody pro odvolání šéfa ND jsou směšné

11.09.2012 8:51

Experti KDU-ČSL kritizují ministryni kultury za odvolání ředitele Národního divadla.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Důvody pro odvolání šéfa ND jsou směšné
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

KDU-ČSL dnes ostře kritizovala odvolání ředitele Národního divadla Ondřeje Černého. Podle lidoveckých expertů z kulturní a mediální komise si vedl odvolaný ředitel Národního divadla Ondřej Černý velmi dobře, a proto jeho rychlé odvolání bez náležitého vysvětlení považují za chybu.

„Ty důvody, které uvedlo ministerstvo kultury na svých stránkách, jsou směšné. Ministerstvo neuvedlo jediný relevantní důvod pro odvolání. Navíc odvolat ředitele Národního divadla půl roku před skončením jeho mandátu je velmi nestandardní,“ uvedl k odvolání předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Podle předsedy lidovců se ukazuje, že paní ministryně svou funkci nezvládá a velmi dá na názor svých poradců a náměstků, kteří si na ministerstvu dělají, co chtějí.

Lidovci dále nesouhlasí s pověřením náměstka ministryně Martina Sankota řízením Národního divadla. Podle KDU-ČSL nemá Sankot s řízením tak velké instituce žádné zkušenosti a to povede k destabilizaci této prestižní kulturní instituce. „Paní ministryně by měla zvážit své další setrvání ve funkci. Podobné kroky jsou velmi nestandardní a vyvolávají otázku její kompetentnosti,“ dodal předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Alexandra Alvarová, tisková mluvčí KDU-ČSL

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

reklama

autor: kdu.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…