Bělobrádek (KDU-ČSL): Správná cesta vede přes dílčí zakázky českým firmám

13.09.2011 19:30

KDU-ČSL varuje před obří ekozakázkou

Bělobrádek (KDU-ČSL): Správná cesta vede přes dílčí zakázky českým firmám
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Hodnotící komise ministerstva financí dnes otevřela obálky s nabídkami na plnění tzv. „ekozakázky" a do konce září chce předložit závěrečnou zprávu. KDU-ČSL se proti tomuto způsobu řešení ekologických škod staví již od roku 2009, v listopadu 2010 Předsednictvo KDU-ČSL podpořilo v otevřeném dopise záměr premiéra Nečase v případě schválení ekozakázky rezignovat na svou funkci.

„Správná cesta vede přes dílčí zakázky českým firmám, a ne přes konsorcia s neprůhlednou vlastnickou strukturou," potvrzuje Pavel Bělobrádek dřívější postoj KDU-ČSL a znovu vyzývá premiéra, aby nedopustil schválení sanace ekologických škod prostřednictvím jedné obří zakázky. „Sám pan předseda vlády nás v písemné odpovědi na náš otevřený dopis ujistil, že i podle jeho názoru má být zvolena jiná forma, která bude průhlednější a méně riziková než ekotendr," dodává předseda KDU-ČSL.

Obavy KDU-ČSL potvrzuje i Česká pobočka Transparency International, která varuje před touto obří zakázkou, jejíž náklady se pohybují v řádu desítek miliard korun. Aktivisté vyzvali vládu, aby po otevření obálek nevybírala vítěze a ekotendr zrušila. Pravidla jsou podle nich nastavená tak, že hrozí únik desítek miliard. Kromě toho prý existuje riziko, že přihlášené firmy mají kartelovou dohodu.

Více:
Nečas dál pochybuje o ekotendru. Posílily to i nabízené ceny

##PROFIL 3051##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…