Beneš (KSČM): Dvě splněná zadání pánů ministrů

04.01.2013 6:25

Ten, kdo by si snad myslel, že zadání pro vznik registru vozidel bylo vedeno snahou, aby se ušetřila práce a byl zaveden pořádek, se hluboce mýlí.

Beneš (KSČM): Dvě splněná zadání pánů ministrů
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Když už nešlo přímo mlčky pominout evropské databáze kradených vozidel, bylo třeba co nejvíce zdiskreditovat postup, kdyby se náhodou prokázalo, kdo všechno se na legalizaci této nemravné formy podnikání u nás podílel.

Mlžení a otevřená mediální podpora nefunkčnímu registru mne jen přesvědčuje, že prodloužení doby pro zavedení pořádku o každý den se zkrátka hodí.

Četl jsem, že prý až třetina dovezených ojetin má závady v dokumentaci, rozumějte, že jsou to kradená či z evidence už vyřazená auta. Každý ministr, který kvůli nefunkčnímu registru odejde, tak umožní svému nástupci, aby začal od počátku.
 
Jiný příklad. Kdyby nešlo o tak vážnou věc, jako je volba prezidenta, mohl by postup, který zvolilo ministerstvo vnitra, aspirovat pouze na vtip desetiletí. Určit průměr sečtením dvou náhodných výběrů je postup, za který by byla pětka ve čtvrté třídě ZŠ. Nechci věřit, že průměrná výše IQ zaměstnanců ministerstva je 160, protože jedna polovina má jeho hodnotu 70 a druhá 90, jak tvrdí jeden z kolujících vtipů. Musím totiž připomenout, že ani narychlo ušitý zákon takovou inerpretaci v tomto konkrétním případě nedovoluje, leč, stalo se. Každý expert, který by to chtěl vykládat jinak, by měl vrátit vysvědčení ze základní školy. Děsí mne přitom pomyšlení, že stejně gramotně jsou posuzovány jiné a skutečné kauzy. Lidé si pomyslí své, jsou otráveni a hloupost je nepřekvapuje, jakoby ji od politiků už očekávali.
 
Mám ale dojem, že uvedený postup má také něčemu posloužit. Takový šrapnel, podle klasika Járy Cimrmana, ostatně zvláště když ho nepoužil současný ministr vnitra pan Kubice poprvé, má svůj politický cíl, plní zadání. Zde zkomplikovat přímou volbu prezidenta, zpochybnit její platnost, aby kdykoliv v budoucnu mohla být zrušena nebo, samozřejmě nezávislým soudem (!), alespoň omezeny pravomoce prezidenta, kdyby neposlouchal. Pokud by tomu totiž bylo jinak, pak by ministr Kubice sám odstoupil, protože za rozhodnutí svých podřízených odpovídá. To neočekávám, nejde vůbec jen o to, že nedokáže vypočítat průměr ze dvou čísel, ale byla by to taková hezká tečka za tím naším případem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

6:16 Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k euru.