Chládek (ČSSD): Bez peněz do školy nelez

08.07.2012 6:41

Sociální demokracie již v minulosti několikrát upozorňovala na dramatický propad prostředků, které vláda poskytovala školám na učebnice, pomůcky a vzdělávání učitelů. Vláda drastickými škrty sebrala školám 80 % finančních prostředků na pomůcky. Tyto škrty jsou natolik likvidační, že některé školy již nejsou schopny naplňovat ani zákonem stanovené podmínky a požadavky.

Chládek (ČSSD): Bez peněz do školy nelez
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Objevily se první případy, kdy školy nejsou schopny zabezpečit bezplatné poskytování učebnic a učebních textů prvňáčkům. Není to ovšem chyba škol, ale vlády a její chybné škrtací a škrtící politice. Například základní škola v Novém Strašecí měla v roce 2006 od státu na pomůcky a učebnice 1 178 930 Kč. V roce 2009 to bylo 625 069 Kč a v roce 2011 již jen 494 560 Kč. Pro letošní rok pak neuvěřitelných 264 795 Kč.

ČSSD takovouto destruktivní politiku pravicové vlády jednoznačně odmítá a vyzývá ministra školství Fialu, aby tuto neutěšenou situaci okamžitě řešil.

Nerad bych se dočkal doby, kdy na školách bude cedulka s informací pro žáky a rodiče – bez peněz do školy nelez

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…