Chládek (ČSSD): Situace kolem fondů EU je kritická

28.07.2012 8:21

Příliš nechápu reakce některých představitelů ministerstva školství, kteří informaci, že české školství může přijít v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OPVK) o desítky miliard korun, zlehčují.

Chládek (ČSSD): Situace kolem fondů EU je kritická
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Bagatelizování této situace, a to jak v těchto dnech, tak v minulosti - jak jsme mohli mnohokrát slyšet od exministra Dobeše - není na místě a ministerstvo školství chce tímto zřejmě celou věc zamést pod koberec. Je třeba si uvědomit, že hrozí ztráta více než 53 miliard korun. V takto zásadní věci mi také chybí jasná reakce ministra školství Petra Fialy. Situace se opakuje - když si nevíme rady s čerpáním peněz EU, tak vytáhneme přestávky.

ČSSD v této souvislosti nabízí svou pomoc. Navrhujeme vytvoření krizového scénáře, který by velkou část peněz z EU mohl účinně zachránit. České školství tyto prostředky nutně potřebuje. Jako jednu z nejlepších možností vidíme přealokování prostředků z OPVK do regionálních operačních programů (ROP) s vinkulací na oblast školství. Takto by se mohly zrekonstruovat budovy škol po celé republice. Ve Středočeském kraji je například nutná rekonstrukce či rozšíření kapacit škol v prstenci kolem Prahy.
 .
 Pokud vládě záleží na osudu českého školství, je třeba jednat a nikoliv ztrátu desítek miliard bagatelizovat! Teď není čas na vládní dovolenou!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Žádný z členů jeho ochranky nebyl ochotný pro něho riskovat zdraví

11:04 Laudát (KAN): Žádný z členů jeho ochranky nebyl ochotný pro něho riskovat zdraví

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.