Chládek: Kdy už konečně budou na MŠMT padat hlavy za čerpání dotací?

22.09.2012 13:30

Českému vysokému školství hrozí, že přijde o jednu a půl miliardy korun z projektu KREDO. Je to bohužel jen další hřebíček do rakve čerpání prostředků z EU ze strany ministerstva školství.

Chládek: Kdy už konečně budou na MŠMT padat hlavy za čerpání dotací?
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Je to rovněž další jasný důkaz toho, co už dlouho víme, a totiž, že jak bývalé, tak současné vedení ministerstva školství prostě není schopno prostředky z EU do oblasti školství efektivně vyčerpat. Pochybení nejen co se týče projektu KREDO však mohou české vysoké školství výrazně poškodit. A zodpovědnost nese právě ministerstvo školství a jeho vedení. Jak potvrzuje i Evropská komise, výtky na adresu projektu KREDO jsou natolik zásadní, že se budou muset kompletně přepracovat.  Není to však poprvé, kdy má ministerstvo školství prakticky stejný problém. Proto se musím ptát: kdy už konečně bude za tyto problémy někdo na ministerstvu školství hnán k odpovědnosti?!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marcel Chládek

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině