Dolejš (KSČM): Nyní jde o pozitivní program

24.11.2012 21:57

Srovnávat 50. léta s dneškem je nesmysl.

Dolejš (KSČM): Nyní jde o pozitivní program
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Poslanec Jiří Dolejš (KSČM) reaguje na myšlenku jednoho z čtenářů serveru ParlamentníListy.cz

"Dotaz"

Nechcete otvírat pandořinu skříňku,ale pokud nějak nezarazíte klamné myšlení lidí viz JČ a navíc staly se věci,které bohužel nemohlo těch pár poctivých komunistů v 50 letech ovlivnit,neboť dle pamětníků jsme nebyly svépravným státem a museli jsme se podřídit stalinskému myšlení,jistě některým se to vymklo z ruky,podobně jak dnes ODS a potom proč z toho netěžit.ODS je něco podobného podvodem získá hlasy,aby mohla dělat své lumpárny a toto mi silně připomíná normalizační roky,kdy vládla jedna strana a co řekla to platilo,jelikož měla většinu a nebyla ochotna o tom s nikým diskutovat-tudíž něco se v té tzv naší dnešní demokracii zvrtlo,ale volby jsou daleko a koukněte se,co se za jejich působení podepsalo na občanech.A potom strůjci petic zneužívají mladé.Tomu se říká DEMOKRACIE???????

Odpověď:

To není o Pandořině skřínce ale o srozumitelné, důvěryhodné a trvalé distanci od zneužívání moci za minulého režimu. Tady řeči o těžké době nemají smysl. Vracet se nejen nedá, ale jasně to odmítáme.

Srovnávat 50. léta s dneškem je nesmysl. Copak hrozí nějaké justiční vraždy, lágry pro nepoddajné ? To co dnes na minulosti odmítáme, je fungování systému tvrdého mocenského monopolu. To nebyly jen nějaké subjektivní přehmaty, že se to některým vymklo z rukou.  S tím se ta současná neúcta k volebnímu výsledku přeci jen nedá srovnávat.

Pokud máte informace o podvodu u voleb ODS či jiné strany, je to na trestní oznámení. Pokud narážíte jen na jednostranné mediální ataky a nedodržené volební sliby, ta nezbývá než  tyto věci občanům vysvětlovat. A především v krajích pozitivní praxí ukázat že to jde, že KSČM nejsou škůdci ale alternativa. A že jsme ochotní diskutovat s občany (a pro občany pracovat).

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Dolejš - profil

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Vy jste kultivovaným způsobem dávali sůl do koaličních ran

15:14 Ministr Blažek: Vy jste kultivovaným způsobem dávali sůl do koaličních ran

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k insolvenčnímu zákonu