Dolejš (KSČM): Srovnávat Hitlerovo Německo s EU je nesmysl

25.02.2013 7:50

Odpověď na dotaz čtenáře.

Dolejš (KSČM): Srovnávat Hitlerovo Německo s EU je nesmysl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Dotaz:

Určitě Vám není nic cizího titul této knížky.A přesto trváte na tom,abychom byli plnohodnotnými členy EU? Copak mě řeknete na tuto knihu: "NACISTICKÉ KOŘENY BRUSELSKÉ EU"? Proč chcete tak moc být členy EU a spol.? Já myslel,že KSČM je pro suverénní stát a zachování naší státnosti a ne se zaprodávat. Potom nevím, proč mnozí bojovali za naši vlast a položili své životy? Nechápu vůbec myšlení dnešních politiků a o to víc mě to překvapuje u Vaší strany ve kterou mnoho lidí vkládá své naděje,ale....

Jiří Dolejš:

Dobře zvažme co je v našem bytostném zájmu - česká otázka není o řevnivosti etnik ale o zabezpečení sociálního a hospodářského rozvoje. A k tomu omezený národní stát nedává dostatečnou odpověď.

Zmiňovaná kniha je prostě blábol. Přirovnávání EU k třetí říši je argumentárium těžkých nacionalistů  KSČM je rozhodně pro evropskou integraci a chápe že izolovaný národní stát z 19. století je anachronismus.  A právě zastaralý nacionalismus by bylo to co by nás zaprodalo nadnárodnímu kapitálu. protože ten se už na nadnárodní úrovni zkušeně pohybuje. Touto cestou se posílení skutečné suverenity dosáhnout nedá.

Svět práce musí působit také na nadnárodní úrovni stejně jako svět kapitálu. Levice ostatně byla vždy internacionální. To není v rozporu s výkonem suverenity tam, kde má smysl. Pro život ve společném soustátí pouze potřebujeme mít jasno jaká společná pravidla jsou efektivní. Tedy v českém zajmu je "EU ano, ale s lepšími pravidly" - neboli, jiná společná Evropa je možná. Toho se drží KSČM po celou dobu své existence.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Dolejš - profil

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…