Havel (ČSSD): Zatímco jsme na tom nejhůř v Evropě, vláda tvrdí, že vše je v pořádku

15.02.2012 11:56

Vyjádření k problémům čerpání evropských prostředků.

Havel (ČSSD): Zatímco jsme na tom nejhůř v Evropě, vláda tvrdí, že vše je v pořádku
Foto: Štěpán Hašek
Popisek: Europoslanec Jiří Havel

Vedoucí delegace ČSSD v Evropském parlamentu Jiří Havel podal během plenárního zasedání ve Štrasburku písemnou interpelaci na členy Evropské komise Lászla Andora (Zaměstnanost, sociální věci a sociální začlenění) a Johanesse Hahna (Regionální politika), aby podali bližší informaci o čerpání evropských fondů na straně České republiky, a zdali jsou skutečně peníze pro Českou republiku ohroženy či reálně hrozí zastavení programů ze strany Komise.

"Mám dost kličkování české  vlády, která již několik let stále tvrdí, že je vše v pořádku, zatímco podle statistik jsme na tom nejhůře v Evropě. Chci přesnější informace, o které bych se mohl podělit s veřejností. Od české vlády se něčeho takového nikdy nedočkám," říká europoslanec Havel.

Písemnou odpověď na interpelace lze očekávat v řádu týdnů. Podle řady indicií Česká republika zřejmě nevyčerpá evropské peníze v rozsahu přesahujícím 100 miliard korun. Již nyní je ve značném zpoždění a připravuje se tak o hospodářský růst a pracovní místa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice